Monte Argentario

2018

We zijn dus weer een klein stukje zuidelijker gereden en zijn nu op het schiereiland Monte Argentario. We staan hier op  CP Le Miniere tussen Orbetello en Porto Ercole,N42.41753º E11.20470º. De plaats waar onze koninklijke familie een huis heeft/had?

 

 

 

 

 

's Middags met de fiets die kant opgereden, voor de plaats is een baai met jachthaven waar hele luxe boten liggen. Aan de andere kant van de berg ligt Porto Ercole ook mooi in een baai. We fietsen er wat rond en gaan ook nog stukje naar boven waar je door de Middeleeuwse poort in het oudste gedeelte komt. Rond de baai liggen een aantal 16e eeuwse forten en burchten, we fietsen naar de Rocca omhoog maar dit is gesloten en verder is er niets te zien.

Porto Ercole, mooi beschut gelegen in een baai.

Vroeger was Monte Argentario een eiland maar in de 18e eeuw raakte het eiland geleidelijk met het vaste land verbonden door 2 lange zandbanken. Midden door de lagune loopt een dam naar het schiereiland waar Orbetello ligt.De volgende dag gaan we met de fiets naar Orbetello. Orbetello is een leuke gezellige plaats, misschien kwam het ook omdat het zaterdagochtend is en er dan een grote markt is. We maken een wandeling door de stad en fietsen dan een stuk langs de buitenkant, oost en west, van de stad, hier is ook de markt.

Achter in de middag fietsen we een stuk langs de noordkust richting Porto Santo Stefano, door iedereen wordt het afgeraden hier met de fiets naar toe te gaan. We gaan eens even poolshoogte nemen en rijden zelfs tot Punta Nera. Ja een drukke bochtige weg, berg op en af, met mooie uitzichten. We gaan morgen toch maar met de bus vanaf Orbetello, campers zijn in Porto Santo Stefano helemaal hier gewenst had ik al op internet gelezen.

De mooie boulevard in Porto Santo Stefano.

Zondagmorgen met de fiets naar Orbetello en vandaar met de bus €1.50 pp. Eigenlijk was het niet zo'n stuk verder als waar wij gisteren waren maar het is een drukke weg en de bussen rijden er als gekken. Porto Santo Stefano ligt prachtig met zijn 2 havens, de oude en de nieuwe. We maken een wandeling langs de mooie verzorgde boulevard en gaan gewoon eens even een half uurtje ergens zitten en kijken. Daarna lopen we via smalle straatjes en trappetjes omhoog naar het fort Fortezza Spagnola €1 pp. Het eiland is lang in handen van de Spanjaarden geweest en toen was het een aparte staat.

 

 

 

 

 

De naam Argentario komt van het Latijn argentaris/geldschieter toen het eiland in de 4e eeuw als basis fungeerde voor Romeinse geldschieters. De kust langs de westkant en zuidkant is vrij ontoegankelijk, duidelijk een reden waarom de koninklijke familie hier een huis had.Het eiland is vooral in trek bij de Italianen, en rijke Romeinen die hier een 2e huis hebben, buitenlandse toeristen zien we niet zo veel.