Elba-Procchio

2018

Procchio

We rijden naar Piombino en kopen een ticket voor de overtocht naar Elba bij Moby €86,32, in het weekend zijn de prijzen altijd hoger. De overtocht duur precies een uur.

 

 

 

 

 

We staan op de CP in Procchio, louter toeval want we waren op zoek naar andere CP stukje verder maar hier klopte de GPS weer niet van. Regelmatig kloppen dingen niet bv oude info van internet maar ook gewoon uit het ACSI boek. In het ACSI boek staat een veel hogere prijs maar dat is voor het hoogseizoen, voor de maand mei betaal je €22,50, dit loopt dan per maand op. Procchio ligt aan een mooie baai, het is mooi weer dus meteen een wandeling langs de baai gemaakt.

Vannacht wat regen gehad maar rond de middag was het weer zonnig en zouden we een wandeling maken de berg op hierachter. Ik heb een boekje waarin men het over een wandelroute heeft die aangegeven staat en dan zou je na kwartier(?) mooi uitzicht hebben over de baai en naar de zuidkant naar het kleine vliegveld bij Marina di Campo.En er zouden resten zijn van een Romeinse villa en Etruskische opgravingen. Als we bij de route de berg op komen komt er toevallig een man naar beneden die markeringen in de bomen heeft aangebracht. Ik spreek hem aan of dit de route is.Ja het is wel de route richting naar die berg maar hij weet niets van opgravingen of iets dergelijks. Het is zeker veel langer lopen, je moet 2 heuvels over.

 

 

 

 

 

We gaan toch op pad, ik had op MAPS gezien dat je via een ander route weer naar beneden kon. Daar had hij het ook over. Moet je stok mee vroeg Marinus, nee hoor zei ik stoer, nou foute beslissing. We hebben ruim anderhalf uur geklauterd over een moeilijk pad, ja wel keurig aangegeven. Tig bochten en dan denk je ben ik er nog niet, mooi uitzicht op het vliegveldje gehad en toen weer omlaag. Ik had echt het idee dat ik met een survival tocht mee liep. Terug gaan vond ik geen optie want omlaag is voor mij nog moeilijker. Tig keer gestopt onderweg om bij te komen en heel vaak handje van Marinus erbij, wat een tocht.

De baai van Procchio, prettig lopen naar het dorp over een plankier.

Als we op een gegeven moment weer flink dalen via een gewone onverharde weg zien we toch bij een huisje een auto staan en laat er nu 5 minuten later een auto omlaag komen. 2 vrouwen en achterin 2 kinderen, ja we mogen mee. Ik vertel dat we op weg waren naar de opgravingen, nou die waren er niet/overwoekerd volgens haar. We gaan slingerend zeker 10 min.de berg af als we dit hadden moeten lopen, vreselijk. Ze zet ons op de parkeerplaats in Procchio af, wat een geluk bij een ongeluk. Ook deze info uit het Marco Polo boekje, nieuw van januari 2018, klopt dus helemaal niet. Het eerste en enigste Nederlandse boekje met info over Elba. We zullen er verder kritisch naar kijken.

Marciana Marina

Vanmorgen met de fiets naar Marciana Marina geweest, wat een prachtige kust hier. Kleine baaien met trappen naar beneden naar strandjes. Het plaatsje ligt prachtig, heerlijk om hier wat te lopen en even op terrasje wat te drinken. 's Morgens is het altijd op zijn gezelligst,niet druk maar voor nog genoeg reuring.

Marciana Marina.
De 12e eeuwse Pisaanse toren van de de Medici's.
De haven van Marciana Marina.
Het oudste gedeelte van Marciana Marina.
bwd  Set 1/2  fwd