Elba-Marina di Campo

2018

We staan op camping Ville degli Ulivi in Marina di Campo N42.75137º E10.24857º. Dit was niet echt ons plan we wilden graag op de kleinschaligere camping hiernaast staan die heeft nl 4 plaatsen aan het water. Maar alles is bezet, zelfs deze grote camping is voor 90% bezet met je raadt het al de Duitsers. Dit is een ACSI camping met een prachtig zwembad in 2 niveaus,dus toch hier dan maar voor gekozen. Een mooie camping, vakantiedorp, met alles erop en aan,kinderanimatie, kleine welness, tot yoga en pilates aan toe.

 

 

 

 

 

Je steekt de weg over en je bent op het prachtige strand in weer een prachtige baai. Het is een klein stukje met de fiets naar Marina di Campo, een gezellig dorp met de 2e haven van het eiland. Dit is het meest toeristische dorp van het eiland. Maar toch eigenlijk nog wel kleinschalig als ik het vergelijk met andere vakantiedorpen wat we op het vaste land gezien hebben. Ja het is voor ons even slikken als we op zo'n drukke volle camping aankomen.

Marina di Campo is een gezellig plaatsje.

Zaterdag wilden we met de fiets hierachter de bergen in naar 2 kleine dorpjes, dit lukte helaas niet ivm racewedstrijden, op de berg de weg al afgezet. Dan maar met de fiets achter de camping de berg op naar een baai verder. Slechte onverharde weg steil omhoog, ben ik toch weer gevallen, Marinus fietste achter me en kreeg weer een hartverzakking. Maar voor de zoveelste keer weer goed afgelopen, nauwelijks een schrammetje, ongelooflijk. Dan maar weer terug, 's middags gezwommen en bij het zwembad gezeten.

 

 

 

 

 

Vandaag, zondag een auto gehuurd voor €45 bij de verhuur naast de camping. We maken een rondje rond het westelijke deel van het eiland. Dit komt even in een apart verslag, we waren om 6 uur terug, afgetankt €7, kilometers maak je hier niet.Het is drukkend warm geweest dus best wel vermoeiend. Toen nog even gezwommen en in een bubbelbad in de welness gezeten, is geopend van 4 tot 7 en alleen voor volwassen. Prettig voor de vermoeide benen even bubbelen.