Castiglione della Pescaia

2018

De ACSI Camping Maremma Sans Souci ligt even ten noorden van Castiglione della Pescaia N42.77354º E10.84424º. In tegenstelling tot het wat zuidelijkere Marina di Grosetto is het hier wat eenvoudiger en kleinschaliger. Dit is de Maremma het moeras bij de zee, het gebied van cowboys en kuddes vee. Met dus ook veel mogelijkheden voor paardrijden. Maar we zien hier ook heel veel fietsers/wielrenners, zelfs eergisteren de berg op naar het hoog gelegen Sassetto.

 

 

 

 

 

We gaan met de fiets naar Castiglione, het is een plaats die nog niet overlopen is van de toeristen, het heeft een leuk centrum en je kunt naar boven lopen naar de burcht. Hier is het Middeleeuwse gedeelte binnen de ringmuren en torens van de oude vesting. Er is hier niets te bezichtigen, je hebt er alleen het mooie uitzicht over de vissershaven, het kanaal en het strand in zuidelijke richting. Hier doet het dus niet massaal aan zoals in het mondaine Marina di Grosetto waar veel rijke Italianen uit Grosetto een 2e huis hebben.

Castiglione della Pescaia.

We doen  een poging om met de fiets naar Marina di Grosetto te rijden, er is een fietspad. Het is een lange rechte weg van 11 km door het bos met de pijnbomen/parasoldennen en eindeloze zandstranden. We proberen 2 keer om even bij het strand te komen, dit is niet te doen. Slingerpaadjes en bij het strand is niets, hier en daar een paar mensen die liggen te zonnen. De weg is lang en eentonig dus we haken af en gaan weer terug.

Vandaag de andere kant op gefietst naar La Rocchette, hier zijn alleen maar campings en resorts. Het is geen plaatsje maar op de punt staat het restant van een kasteel. Het strand is hier veel mooier als bij ons maar er hangt een ander prijskaartje aan de campings denk ik oa met zwembad etc en bij het strand 2 bedden + parasol en bediening voor 20 euro, kom je in juli of augustus dan is het 25 euro. Ondanks de waarschuwing op het bord, zelfs 2 keer, klauteren we over de rotsen. Marinus was eerst even wezen kijken en met een handje hulp lukt het ook voor mij. Prachtig uitzicht op de kust en kasteel.

Het fietspad naar Marina di Grosetto erg lang en saai, wel een waarschuwing voor vallende dennenappels.

's Middags fietsen we weer naar Castiglione, we vinden het een leuk plaatsje zonder massatoerisme. Voor de oplettende lezer we zitten inderdaad al zuidelijker dan Piombino, maar we hebben nog 3 dingen hier in de buurt op het programma staan. Dus morgen nog klein stukje zuidelijker waarna we weer omhoog gaan naar Piobino voor de veerboot naar Elba.