West Balkan

 

2012

In augustus en september hebben wij een reis gemaakt door het westen van de Balkan. We zijn we via Slovenië, de Kroatische kust, Montenegro, naar Albanië geweest. Daarna via het meer van Ohrid, Macedonië, Servië en Slovenië weer naar huis.

In Kroatië hebben we Trogir en Dubrovnik weer bezocht. In 2011 waren we tijdens onze Kroatië reis hier ook al. Daarna zijn we in Montenegro langs de baai van Kotor gegaan, de kust verder langs naar Ulcinj. In Albanië vanaf Shkodër de kust langs naar het zuiden tot Sarandë, via Gjirokastër weer naar het noorden naar Elbasan. Daarna naar het meer van Ohrid, Skopje en door Servië, Kroatië weer terug naar Slovenië. Totaal hebben we 5900 km gereden in ruim  5½ week.

Wij gebruikten de kaarten van Freytag & Berndt van Slovenien,  Kroatië kust, Montenegro en Albania
Van Reise Know How de kaarten Albanien en Westliche Balkanregion, deze laatste vooral voor de terug reis.

Voor informatie gebruikten we de boeken:
Albanië uit de Dominicus reeks van Hans van de Veen,
Montenegro, de Lonely planet, engelstalig
Mazedonien en Albanien, alle twee van Reiseführer-Trescher Verlag beiden Duitstalig

2023

In september en oktober hebben we een reis gemaakt langs de kust Adriatische met ook een een paar dagen naar het eiland Hvar, dat onbekend voor ons was.
Bij Dürres in Albanië zijn we overgestoken naar Ancona in Italië. In Italië ook weer een paar nieuwe plekjes bezocht zoals de Conero kust onder Ancona. Noordelijker in Italië, Osimo en Jesi en op de terugweg in Duitsland, Dinkelsbühl.

Nieuw

19/01/2024, 14:46
de-eifel 2023 Eind december hebben we een kleine trip van 2 weken gemaakt, via Brabant, Limburg naar de Eifel. 21 -12 zijn we vertrokken en 3-1 waren we...