Elba-Monte Enfola

2018

We staan op camping Acquaviva 4 km buiten Portoferraio N42.82226º E10.28685º. Toen we vanmorgen vertrokken was het prachtig weer maar om 1 uur begon het toch wat te regenen, alhoewel het niet veel voorstelde. Toen we op de camping stonden zijn we meteen over de berg naar de volgende baai/strand gelopen/geklauterd. De camping heeft maar weinig plekjes bij het strand en die waren allemaal bezet. Het is erg druk met Duitse gezinnen met kinderen ivm de Pinkstervakantie.Van de buren hoor ik later dat men 2 weken vakantie heeft.

 

 

 

 

 

Vannacht en vanmorgen vroeg heel veel regen gehad maar om 11 uur konden we weer buiten zitten. Na de middag gaan we met de fiets naar Monte Enfola, niet ver hier vandaan.Dit is een populair wandelgebied, het is slechts 1 berg met een prima breed mooi wandelpad dat slingerend de berg op gaat. Vroeger werden in Enfola de tonijnen aan wal gebracht en in de fabriek verwerkt. Daarna is het militair gebied geworden maar nu dus weer toegankelijk voor wandelaars. Het is druk, allemaal gezinnen met kinderen, prima wandel weer, zon, bewolking en niet te warm.

 

 

 

 

 

We lopen naar boven en hebben steeds mooi uitzicht over de baai van Procchio en zien zelfs Marciana Marina in de verte liggen. Naar de andere kant zien we Portoferraio met fort Falcone. Als je boven bent kun je langs een smal paadje naar het uiterste puntje van de kaap, Cabo d'Enfola. We lopen het een klein stukje maar krijgen geen mooi uitzicht dus we houden het snel voor gezien. De hele berg staat vol met maquis,ondoordringbaar struikgewas, dit zie je heel veel hier op het eiland.En je ziet ontzettend veel grote struiken rozemarijn.

Enfola hier werd vroeger de tonijn aan wal gebracht.