Spanje

 

2009 

In maart zijn wij vertrokken voor een rondreis door Spanje en Portugal. De bedoeling was de oostkust langs te gaan met af en toe een uitstapje naar het binnenland zoals Aragon. Door omstandigheden zijn wij echter eerder naar huis gegaan en hebben wij onze reis in Sevilla afgebroken. Het is het dus alleen een reis door Spanje geworden. We zijn bijna 6 weken weggeweest en hebben 7026 km gereden.

Maar eerst zijn wij een aantal dagen gaan skiën in Andorra. Wij zijn donderdagmiddag vertrokken en hebben de eerste stop gemaakt in Sancourt, 20 km ten zuiden van Peronne en even boven Parijs. De volgende stop was Souillac, dit laatste stuk naar Souillac hebben we via de Route National gedaan. Na Parijs dus via de N20(route National) en A20, allebei tolvrij. In Souillac hebben we op de camperplaats vlak bij het centrum overnacht. Daarna zijn we even voor Toulouse de peage opgegaan om snel en gemakkelijk Toulouse door te rijden. Na Toulouse zijn we de N20, de route nationaal, weer opgegaan, deze loopt tot Andorra aan toe. Zaterdag middag waren we om 16.00 op Camping Casal in Canillo/Andorra.

Voor de reis door Spanje hebben wij de Michelin gids Spanje-Portugal 2008 gebruikt. Wij hebben ook 2 Franse campergidsen voor de reis door Frankrijk: Le Guide Nationales des Aires de services van 2008. en de Aires de services Camping-Cars van 2009. Deze laatste heeft een handige losse overzicht kaart van heel Frankrijk wat prettig zoekt als je onderweg bent.

In de NKC Camperplaatsengids van 2010-2011 staat de CP in Souillac ook vermeld. 

Nieuw

19/01/2024, 14:46
de-eifel 2023 Eind december hebben we een kleine trip van 2 weken gemaakt, via Brabant, Limburg naar de Eifel. 21 -12 zijn we vertrokken en 3-1 waren we...