Kroatië

 

2011

Op 20 mei zijn wij vertrokken voor een reis naar Kroatië. Op de heenreis zijn we eerst nog een paar dagen naar Slovenië geweest, naar het meer van Bled en het meer van Bohinj. Daarna zijn we de kust van Istrië langs gegaan. Bij Rabac, aan de oostkust zijn we over gestoken naar 3 Kvarnereilanden: Cres/Losinj , Krk en Rab. Vanaf Rab zijn we weer naar het vaste land gegaan, naar het zuiden de Dalmatische kust langs tot aan Dubrovnik. We zijn ruim 6 weken weggeweest en waren 3 juli weer thuis. Kroatië is niet een land om vrij te staan met de camper, we hebben dus altijd op een camping gestaan, op één keer na aan de westkust van Istrië, waar we zowaar een vrij plekje vonden. De campings zijn er heel goed uitgerust voor een redelijke prijs maar vaak heel erg massaal. Verder is Istrië erg druk in de voorjaarvakantie met Pinksteren wanneer heel veel Oostenrijkers , Italianen en mensen uit zuid Duitsland naar Kroatië gaan. Zuidelijker vind je wat kleinere privé campings, met minder voorzieningen, maar die wij veel prettiger vonden. Het is niet de eerste keer dat we in Kroatië zijn, we zijn hier al eens 3 keer eerder geweest, toen nog het voormalige Joegoslavië. O.a. in wat nu dus Slovenië is, verder zijn wij ook de kust van Istrië al eens langs gereden, en toen ook het eiland Cres/Losinj bezocht. Hier hebben wij goede herinneringen aan dus willen wij hier zeker naar terug. En begin jaren 70 waren wij al eens naar het zuiden geweest tot Zadar, nu is het einddoel dus Dubrovnik.

Begin februari ben ik geopereerd en heb een nieuwe knie gekregen dus ik zit nog in een revalidatieproces maar we gaan toch op weg en nemen deze keer de fietsen mee. Achter op de scooter zitten is voor mij nu geen optie. Ik zal zo mijn beperkingen hebben tijdens deze reis maar dat is nu even niet anders, we passen ons wel aan, aan de omstandigheden, zoals campings dicht bij de stad.

 

Nieuw

19/01/2024, 14:46
de-eifel 2023 Eind december hebben we een kleine trip van 2 weken gemaakt, via Brabant, Limburg naar de Eifel. 21 -12 zijn we vertrokken en 3-1 waren we...