Portugal

 

2012

Half maart zijn we vertrokken voor een rondreis door Portugal. Maar eerst zijn we naar Andorra gegaan en hebben daar geskied. Daarna zijn we naar Cordoba gegaan omdat we daar bij onze vorige reis door Spanje in 2009 niet aan toegekomen zijn. We wilden toen ook al verder naar Portugal maar deze reis is door omstandigheden afgebroken. Nu zijn we dus eigenlijk weer verder gegaan waar we destijds gestopt zijn.

Van Cordoba zijn we via El Rocio naar de Algarve gegaan, met ook de onbekende westkust van de Algarve. Verder omhoog naar het noorden naar o.a. Evora, Lissabon, Obidos, Nazaré, Fatima, Batalha, Tomar, Coimbra, Porto. En een stukje langs de Douro en heel veel andere mooie en wat onbekendere plekjes. Daarna weer langs de noordkust van Spanje terug. Met o.a. Santiago de Compostela en de Picos de Europa.

Totaal hebben we 7652 km gereden in bijna 10 weken. We hebben "vrij" gestaan, op CP's en op campings. Meestal gebruikten we het ACSI boek 2012 CampingCard & Camperplaatsen, en het NKC boek Camperplaatsen(2010-2011). Toch kun je hier ook niet altijd van op aan en is de situatie terplekke veranderd of was soms helemaal niet te vinden ondanks GPS gegevens.

In Portugal is het tanken van LPG geen enkel probleem, dit in tegenstelling tot Spanje. In Spanje ben je aangewezen op de grote steden.