West Elba

2018

Zondag maken we een rondje over het westelijke gedeelte van het eiland. Opzich is dit met de camper ook te doen maar het parkeren en of stoppen is wat moeilijk.Als je tegen de klok in rijdt is het wel wat gemakkelijker parkeren omdat je dan om te parkeren de weg niet hoeft over te steken.Wij rijden het met de klok mee. Het valt ons toch nog mee, we hoorden berichten je kunt nergens staan, flauwekul. We gaan eerst naar S.Pierro in Campo het dorpje op de berg vlak achter Marina di Campo. Dit mislukte met de fiets ivm wegafsluitingen. Daarna rijden we met de klok mee omhoog, prachtige route zoals we hem graag rijden, steeds een ander uitzicht. Kleine plaatsjes met kleinschalig toerisme, in mooie baaien weer.

 

 

 

 

 

S.Andrea

Aan de noordwest kust ligt S.Andrea in een prachtige baai, een van de mooiste plekjes die we tot nog toe gezien hebben. Hier naar beneden rijden hadden we niet met camper kunnen doen, het lange slingerweggetje naar beneden. Rechts en links van het zandstrand heb je vlakke granieten platen, hierover loopt een wandelpad. Naar het oosten toe is zelfs een beschut zwembassin, waar je altijd veilig kunt zwemmen ook met hoge golven. Er zijn een paar restaurants met mooi uitzicht over de baai, een prachtige plek om wat te eten.

S.Andrea, een heel mooi plekje.

Marciana

Dan gaat de weg het binnenland in en kom je in Marciana,een oud plaatsje met heel veel trappetjes. Beneden bij de ingang van het dorp heb je prachtig uitzicht naar de kust naar Marciana Marina waar we met de fiets al waren. Natuurlijk met de nodige terrasjes en ook ijssalon. Weer een prachtige plek om even een ijsje te eten. Wij zijn niet van die ijseters maar het ijs hier met de velen smaken is wel erg lekker. Klein stukje verder kom je bij de lift naar de hoogste berg de Monte Capanne van 1019 m. Een apart open kabelbaantje, waar je met zijn 2en in staat, brengt je dan 600 meter omhoog naar de top van de Monte Capanne.

Marciana.

De tocht met op zich wel een sensationeel kabelbaantje(niet goedkoop, €20 pp), een soort van klein vogelkooitje, gaan we niet doen. Het is jammer maar omdat het behoorlijk heiig is en het zicht dus niet echt goed doen we het niet.In Umbrië/Gubbio hebben we dit al eens eerder gedaan. Helaas, wil je dit toch kun je met de camper ernaar toe rijden, er is een parkeerplaats bij. Als we weer naar het zuiden rijden, kom je vooral veel door bos(dus geen uitzicht) en over de Monte Perone van 630 m. Een gebied voor de wandelaars er staan veel auto's geparkeerd.

Het dorpsplein in Poggio, een bergdorp vlak bij Marciana.

Wij dalen verder naar beneden en via nog een bergdorpje S. Ilario in Campo zijn we weer bij de kust. Een prachtige route door een heel mooi gedeelte van het eiland. Als we terug zijn gaan we nog even zwemmen en nemen kijkje in de wellness en zitten even in het bubbelbad, even bijkomen. Maandag een bewolkte dag maar niet zo drukkend warm als gisteren. We gaan met de fiets naar het dorp en gaan een tijdje bij de haven zitten. Altijd een leuke plek hier gebeurt altijd wel wat. 's Middags gezwommen en maar weer even naar de wellness in het bubbelbad.