Elba-Lacona

2018

We zijn weer een klein stukje naar het oosten gereden en staan op camping Lacona N42.75928º E10.31564º. De camping ligt net op de landengte van het schiereiland Stella. Rechts heb je de baai van Stella met een stenen strand en links de baai van Lacona met een zandstrand. Er zijn hier 6 of 7 campings, een er van ligt prachtig bij het zandstrand met zijn terrassen en uitzicht over de baai. En je raadt het misschien al heel zuid Duitsland staat hier.

 

 

 

 

 

Onze camping ligt klein stukje van beiden stranden en staat nog niet voor 50% vol, een verademing. 's Middags is het drukkend warm er vallen zelfs een paar druppels regen maar dat stelt niets voor. We zwemmen wat en zitten een tijdje bij het zwembad, wat een rust heerlijk. Woensdag zelfde weersvoorspelling weer regen, dan maar even de tijd nuttig besteden, een was doen en drogen.Slechts €3.50 wasmachine en €3.50 droger! We horen in de verte een klap onweer en er vallen weer maar een paar druppels, het stelt niks voor. Als de was klaar is gaan we toch met de fiets weg, hier vlak bij is een klein bedevaarts kerkje Madonna della Neve. Niet te bezichtigen maar het een ligt stukje de berg op dus vast een mooi uitzicht. Het laatste stukje weg is steil omhoog en stenig,na de valpartij van een paar dagen geleden lopen we het laatste stukje maar.

De baai van Lacona, 400 m van onze camping.

Als we weer naar de camping rijden komen we langs een agricultuur "gebeuren", Ortidimare. We zien een biologische tuin, er is een soort van camping met restaurant en er hangt een menu wat er iedere dag geserveerd wordt met de prijs erbij. Wij betaalden €27 voor 4 gerechten. Het staat ons wel aan, duidelijk even iets anders. Dus gaan we ons opgeven stukje verder bij de bar/café, een gedeelte waar ook de produkten verkocht worden.

's Middags maken we een wandeling op het schiereiland Stella, we gaan niet helemaal tot het eind tot het eind. Je hebt een prachtig uitzicht over de baai en het volgende zuidoostelijke schiereiland met Capoliveri. Het laatste stukje is weer afdalen en stukje omhoog, het is me net even te ver totaal ruim 2 uur lopen.Wij lopen anderhalf uur maar ik ben toch bekaf als we terug zijn, het is benauwd warm. Daarna maar even zwemmen en wat lezen bij het zwembad.

Een mooi uitzicht op de baai van Stella van af het schiereiland Stella.
Uitzicht naar de baai van Lacona.
De wat rustigere baai van Stella.
Het strand van Lacona met rechts op de heuvel een camping.
bwd  Set 1/2  fwd

's Avonds gaan we dus bij Orti di Mare eten, heel apart, allemaal andere dingen die ik nog nooit op menu bij restaurants heb zien staan. Er zit ook een grote groep wat later blijkt de dansgroep te zijn, die gaven zaterdag en maandag voorstelling en kon je ook mee doen, jammer dat hebben we net gemist.Voorgerecht met polenta, de kikkererwtensoep met oa bitola.Ik heb het wel in de supermarkt zien liggen maar geen idee wat je er mee doet. En dan nog een rol gevuld met artisjok en geitenkaas, het ziet er een beetje uit als stukje van een strudel gesneden maar dan dus met artisjok en geitenkaas gevuld. En cake van kastanjemeel, al met al een leuke ervaring, alles biologisch en vers van het land hier tegenover.

Vandaag gelukkig niet meer zo warm, klein stukje gefietst naar andere kant van de baai ,verder een relax dagje morgen maar weer een stukje naar het oosten verder.