Elba-Cavo

2018

Donderdagmorgen van de camping vertrokken, we gaan naar Cavo, havenplaats aan de noordoost punt van het eiland. Maar 20 km rijden maar toch maken we 2 stops, eerst even een koffiepauze, plekje met een mooi uitzicht. Daarna door Rio Marina,ook een havenplaats, een kleine wandeling gemaakt.Deze plaats en het vlakbij gelegen Rio nell'Elba gaan we later nog naar toe.

 

 

 

 

 

We dachten eerst voor Cavo te kiezen omdat we hier misschien vrij zouden kunnen staan, nou vergeet het maar. Helaas, dan kun je kiezen tussen 1 camping of 1 CP. De plekken op de camping staan ons niet aan, en kiezen daarom voor een plek op de CP met uitzicht N42.85408º E10.42210º. Wel duurder (€23 incl stroom!) en met veel minder voorzieningen geen wifi etc. Maar dan gaan we toch voor het uitzicht. En de CP ligt aan dezelfde weg als de camping maar wat dichter bij het dorp. De voorzieningen zoals douche(€1), toilet en wasgelegenheid zijn antiek en hoe zal ik het zeggen provisorisch op een Willy Wortel manier.

 

 

 

 

 

Ik moet speciaal van Marinus mee met fototoestel om het te zien. We moeten hier wel om lachen en vinden het niet zo'n probleem. Marinus heeft van alle faciliteiten gebruik gemaakt, ik heb overgeslagen en onze eigen voorzieningen benut. Het is hier heerlijk rustig we staan er met nog 2 campers. Waar van er 1 de volgende morgen vertrekt. Achter in de middag komt de voorspelde regen maar zoals steeds valt het reuze mee dus lopen we toch naar het dorp. Onder een boom met de paraplu zitten we een tijd bij de haven te kijken.

Cavo, voor veel mensen een dagtripje.

Altijd wat te zien, de veerboot van Moby komt er juist aan en een zeilboot die de haven in vaart. Vanmorgen naar het dorp voor een brood en in en rond het dorp gewandeld, nog even een steil weggetje opgelopen voor het uitzicht. Verder is er in Cavo niet veel te doen of te zien. De meeste mensen die Cavo bezoeken maken een rondje op deze noordelijke punt van het eiland en eten of drinken hier wat. Morgen gaan we weer terug naar een camping even onder Rio Marina.