Elba-Porto Azzurro

2018

Vrijdag hebben we ons dus weer een stukje naar het oosten verplaatst en staan aan de oostkust in Porto Azzurro op camping Arrighi N42.77126º E10.40811º. Dit is een camping net even buiten de stad in de Barbarossa baai, kleine baai van maar 150 m breed met bij het strand 2 kleine campings. Dus alles kleinschalig, gezellig en niet overvol. Ooit zou hier de piraat Barbarossa geland zijn en van hier uit zijn plundertochten zijn begonnen.

 

 

 

 

 

Van af dit strand loopt een mooi wandelpad langs de kust naar Porto Azzurro.En langs het Spaanse Longone fort, dit deel van het eiland is ooit Spaans bezit geweest.Het fort is nu dus de gevangenis waar ik het al over had, het is de grootste gevangenis van Italië. Aan de overkant in de baai ligt het Focardo fort. De stad heette vroeger Porto Longone,maar vanwege de beruchte gevangenis stond de uitdrukking in Italië naar Porto Longone gaan gelijk aan de bak indraaien. Men vond dit geen reklame en heeft in 1960 de naam van de stad/haven veranderd in Porto Azzurro.

Porto Azzurro.
De haven van Porto Azzurro is een gezellige plek.
Het gezellige piazza Matteotti bij de haven.
De andere kant van het piazza Matteotti.
bwd  Set 1/2  fwd

Porto Azzurro is een leuke gezellige plaats ook weer mooi gelegen in een kleine baai in de golf van Molo. Niet te groot en geen massatoerisme , we horen toch voornamelijk Italiaans om ons heen praten. Een leuke plek om wat rond te lopen langs de haven met de zeilboten en vissersbootjes, of op een bank op het grote plein te zitten. Alles ziet er zeer verzorgd uit, we zien wel af en toe de gids van een bus met bordje omhoog die Porto Azzurro even aandoen.

Het is maar een klein stukje met de fiets naar de stad om even wat boodschappen te doen,rond te lopen of ergens even rustig zitten te kijken.Zaterdag marktdag en een markt waar je gewoon rustig kunt lopen zonder drommen mensen, echt een markt voor de bevolking.

Ik heb een afspraak bij de kapper, het is zondag maar die is gewoon open.Weer een zeer aparte ervaring,ben nog beetje in shock. Ik had gezegd beetje knippen zelfde model en donkere tint in mijn haar aangewezen voor de kleur. De dame dook in een hokje en kwam even later met potje verf en begon het in mijn haar te smeren. Ja het was iets donkerder als wat ik had zei ze dat was prima.

Maar ik was verbijsterd je laat iemand toch een staalkaart zien, nou we hopen er maar het goede van, ik heb zeker 5 kwartier met de verf gezeten. Op mijn vraag of het niet uitgewassen moest worden zei ze dat het wachten was op haar man die zou me knippen. Kan zij me toch wassen, toen ik meldde dat het beetje begon te jeuken ging ze mijn hoofd masseren! Nou ja de figaro zelf heeft me geknipt en geföhnd, type oudere jongere met staartje.

Toen kwam de afrekening, 95 euro schreef hij op een rand van een krant, nou nou nou. De oplichter, ik had de pech dat ik het laatste in de salon was en ben zo dom geweest toen ik de afspraak maakte niet te vragen wat het moest kosten, ja dom dom dom, weer van geleerd.

 

 

 

 

 

Vanmiddag met de nieuwe coupe op de fiets langs de baai van Molo naar fort Focardo gefietst. Stukje langs het Naregno strand en stukje lopen, ook een mooie plek met wandelpad. Hier heb je een mooi uitzicht over de baai naar het andere fort, Longone en Porto Azzurro. Even gezwommen en bij ons op het strand gezeten. We hebben hier nog een paar dingen waar we naar toe willen en de plaats bevalt ons erg goed dus we blijven nog even. Het is het prettigste strand, waar we gestaan hebben, met wat bomen en banken een prima plek.

Het Naregno strand in de baai van Mola.