Trapani

2013

Marsala

In Marsala hebben we een korte wandeling door het oude centrum gemaakt en bij een bakker maar weer een lekker stuk broodpizza gekocht voor tussen de middag. Marsala is bekend van de dessertwijn, die vooral geliefd is bij de Engelsen.Bij het grote parkeerterrein aan de kust is een stortput!  Na Marsala begint het zoutwinning gebied tot aan Trapani. Het water wordt in februari/maart in de zoutpannen gepompt en in juli is de pan droog genoeg om het zout te oogsten. Het wordt dan opgestapeld en met dakpannen beschermd tegen de weersinvloeden o.a. de wind!!! Daarna wordt het gezuiverd en verpakt.

De oude binnenstad van Marsala waar je overal wijn kunt proeven.

In San Leonardo tegenover het eilandje Mozia vonden we een leuk terrasje met uitzicht op de zoutpannen en een windmolen. We zitten hier in het Afrikaanse gedeelte van Sicilië dus hier maar eens couscous(met vis) gegeten. Daarna rijden we terug tot even ten noorden van Marsala (N37.84162 E12.46382)Hier  's middags lekker buiten gezeten (uit de wind) en overnacht, gewoon langs de kant van de weg.

Trapani

Vanmorgen naar Trapani gereden waar we een zondagmorgen passeggiata door de stad gemaakt hebben. Zondags kun je gratis parkeren op de grote boulevard langs de oude binnenstad!

Veel winkels waren dicht het was dus niet erg druk in de stad. Hier waren het niet de brillen, riemen en kettingen verkopers maar de stalletjes met hoeden. De karren met artisjokken zien we ook niet meer maar nu zijn het allemaal de uien en knoflook die in de aanbieding zijn. De oude toegangspoort heeft een bijzondere astronomische klok met de maanden van het jaar met sterrenbeeld en de maanmaanden(29), de kerk ernaast heeft 2 klokken, de rechter geeft de tijd aan en de linker de dag van de maand.

Erice

De mooie route omhoog van Trapani naar Erice.

Vlak bij Trapani ligt hoog op een berg Erice, de weg omhoog geeft een prachtig uitzicht over de baai van Bonagia. Erice is een toeristisch Middeleeuws aandoend oud ommuurd stadje. Maar ook bekend vanwege de zoete lekkernijen, deze keer ook maar weer eens wat gekocht. We rijden bij de CP (links af niet naar het centrum rijden) even door en daar parkeren we bij de Porta Spada. Van hieruit is het een stukje omhoog lopen naar het centrum. Na Erice zijn we naar de kust bij Castelluzzo gegaan, we staan hier vrij met nog flink wat andere campers in de baai Golfo del Cofano N38.12231 E.72458. Het is zondag dus aan het begin van de avond vertrekken er veel. Het is zo'n prachtige plek en het is heerlijk weer dus we blijven nog een dagje staan. Later horen we dat je hier in het seizoen vanaf 1 juni hier niet meer mag staan. en dat klopt als wij na een paar dagen weer vanuit S.Vito lo Capo terug rijden en je weer langs de baai rijdt zien we dat een en ander is afgesloten. Er gelden dan duidelijk andere regels, welke weet ik niet, misschien betalen?