Segesta

2013

Zondagmorgen zijn we naar Segesta gereden, ook hier staat een grote Dorische tempel en het heeft ook een mooi gelegen theater.

De stad Segesta zou in de 12e eeuw v.Chr. gesticht zijn door de Elymiërs, ik had nog nooit van ze gehoord. De kolonisten beweerden vluchtelingen te zijn die aan de val van Troje waren ontsnapt. De link met Troje zou de haat jegens de Grieken kunnen verklaren. Segesta verwoeste Selinunte in 409 v.Chr. En Segesta zelf werd in 307 v.Chr. geplunderd door Syracuse, waarbij 10.000 inwoners de dood vonden en de rest als slaaf werd verkocht. Gezellige jongens allemaal en dat het zulke grote steden waren kan ik me moeilijk voortellen. Het mooist zijn het theater en de tempel. Voor het theater moet je de berg op maar je kan met de bus, je hebt een prachtig uitzicht. Handig is heen de berg op de bus te nemen en terug te gaan lopen je heb dan mooie uitzichten. De tempel ligt beneden op een heuvel.

Het mooi gelegen theater van Segesta.

Van de 3 belangrijke tempel gebieden vond ik Segesta wel het mooist. Agrigento heeft de naam maar is wel erg druk, Selinunte is weer bijzonder dat je in de tempel mag. Segesta ligt wel in een heel mooie omgeving zowel de tempel als het theater. Even voorbij de "officiële" parkeer plaats is een grote parkeerplaats voor de bussen. Hier sta je gratis en je zou hier ook kunnen overnachten, je hebt een prachtig uitzicht. Je kunt op het tempelterrein eten maar wij kopen een pizza om die vanavond op te warmen. Daarna rijden we via de kleine binnenwegen richting kust naar Castellammare del Golfo. Langs de SP2 ligt nl een bron waar we onze watertank willen vullen N37º59'11.8" E12º54'01.9". In de WOMO gids stond dat het er altijd erg nat was, deze info klopte helemaal.