Genua

 

2013

Ettlingen

Zaterdag 13 april zijn we vertrokken en zijn we tot Ettlingen gekomen, hier is een camperplek waar we al diverse keren gestaan hebben N48º56'08" E8º25'01". Als je niet vroeg vertrek is dit een mooie afstand van nog geen 600 km. Het weer is heerlijk nu, na het eten de stad even doorgelopen, Ettlingen heeft een mooi oud centrum.

              


Casella

Vanmorgen lekker uitgeslapen en vandaag zijn we tot Casella gekomen, een plaatsje even boven Genua. Na het eten ook hier even een wandeling door het dorp gemaakt. We staan op een groot parkeerterrein bij speeltuin en picknick terrein N44.53351 E8.99987. Toen we aankwamen was het behoorlijk druk maar nu is er helemaal niemand meer. Het was vandaag prachtig weer en overal zag je de mensen erop uit trekken, fietsend wandelend, misschien was het hier ook wel het eerste mooie voorjaarsweekend. Vanmorgen eerst wat boodschappen in het dorp gedaan. Toen ik bij de slager om wat gehakt vroeg, werden we al herkend van o ja jullie zijn van de camper. En het beetje gehakt was natuurlijk nodig voor de ragoût bij de pasta, dat snapte hij wel. Natuurlijk volgde er een gesprek van waar we naar toe gingen, o bella Sicilia volgens de slager.

 

 

 

 

 

Daarna zijn we naar de haven in Genua gereden, ik ben toen naar het boekingskantoor gegaan om te vragen of we soms om konden boeken en vanavond al mee konden. De boten vertrekken 's avonds om 11 uur. Ja natuurlijk voor € 59 konden we vanavond mee, 25 voor het omboeken en de rest voor een mooiere en grotere boot. Nou dat hebben we natuurlijk niet gedaan, wij hebben de tijd en gaan morgen wel mee. Toen maar een stukje naar het westen langs de kust gereden, de eerste mooi plaats is dan Arenzano. Mooie plaats met palmen aan de boulevard, gekleurde huizen met beschilderingen zoals nep ornamenten. Echt een Rivièra stadje, nu nog lekker rustig maar straks vreselijk druk. Voor Arenzano, een stuk voor de plaats, konden we langs de weg parkeren, na op een terrasje koffie gedronken te hebben en het dorp doorgelopen zijn we de snelweg maar weer opgegaan terug naar Casella. De parkeerplaatsen die hier en daar zijn langs de kust hebben allemaal een hoogte balk waar campers dus niet onderdoor kunnen. Alles is hier in en op elkaar gebouwd, geen mogelijkheid om ergens te staan.

 

 

 

 

 

Dit wisten we ook al van onze reis van een aantal jaren geleden die toen vanaf Genua richting Cinque Terre ging. Vandaar dat we nu de andere kant uitgegaan waren. Dus maar weer richting Casella waar 2 grote parkeerplaatsen zijn waar we rustig kunnen staan en overnachten. In het speeltuintje is nog een kraan met toilet, de speeltuin wordt wel 's avonds afgesloten en 's morgens weer geopend. We zitten nu op het dorpsplein op het terras aan de koffie met gratis wifi. Op die boot rekenen ze een schandalig bedrag voor een uurtje internet met een rot verbinding vaak nog. We weten inmiddels hoe zoiets werkt. Hier is het genieten op zo'n dorpspleintje, heerlijk dorp dat Casella. Na het eten maar richting Genua voor het inschepen.