Le Madonie

2013

Ondanks dat het behoorlijk bewolkt was toch maar de bergen ingegaan richting Castelbuono. Aan het begin van het dorp de camper geparkeerd en naar het oude centrum gelopen. De kerk op het plein heeft achterin een trapje en dan kan je naar de crypte waar diverse fresco's te zien zijn. Het kasteel , bij de oude stadspoort hebben wij niet bezocht. Het is een leuke plaats met een mooi centro storico, zeker de afslag van de kust waard.

Het centrale plein in het centro storico.

Toch maar verder gereden naar Petralia Soprana, af en toe een spat regen. De rit tot Geraci Siculo kronkelt omhoog , een hele mooie route. Veel staat er in bloei, bomen met bloesem en overal gele bremstruiken. We gaan nu naar 1000 m hoogte, er loopt hier veel loslopend vee, koeien, geiten, schapen en ook paarden. Even voorbij Geraci zien we een openbare waterplaats waar mensen jerrycans met water vullen. Altijd een teken dat er goed water is.

 

 

 

 

 

Wij vullen dus  de tank ook maar even, en ik was nog wat aardbeien en radijs. Daarna door naar Petralia Sottana. Ook een plaats met een oud centrum maar hier is nu niets te doen. Het is inmiddels half 3 en tot half 5 zijn hier op Sicilië de winkels dicht. Er zijn diverse mogelijkheden om verder te gaan, maar wij gaan dezelfde route terug naar de kust. Qua kilometers is het helemaal niet ver maar je rijdt niet snel. Als we weer in Geraci zijn gaan we even buiten het dorp(naar beneden rijden) bij de begraafplaats staan. Prima rustige plek om het eten klaar te maken en te overnachten(N37º51.268' E 14º08.909').De volgende morgen slingerend de berg weer af tussen de mooie bloeiende bremstruiken en de geschilde kurkeiken. Alleen hier niet zoals in Portugal het jaar waarop de bast ervan af gehaald is. Er staat een stevige wind, de sirocco? , koud is het nl niet het is toch 21º.

Petralia Sottana.

We gaan weer slingerend langs de kustweg richting Cabo d'Olando. S.Stefano di Camastra vinden we nog wel een aardig stadje, het is een belangrijk pottenbakkerscentrum. Overal zie je de keramiek, voor de verkoop maar ook verwerkt in straatmeubilair etc. Ook de Trinacria, het symbool van Sicilië. De 3 benen staan voor de 3 kapen van het eiland dat ooit Trinacria heette. Het Medusahoofd met de slangen verwijst naar Athene, de beschermgodin van Sicili Verder spreken ons de plaatsen niet zo aan. Het stukje kust na Orlando is mooi, een slingerende weg met mooie uitzichten. We zijn in S.Giorgio bij zee op een landje achter een oud gebouwtje gaan staan N38º10.618' E14º56.621'. Hier kunnen we prima overnachten, dit gedeelte kust is niet erg campervriendelijk, veel verbodsborden voor campers om te parkeren. In het voor en naseizoen is het allemaal wel wat gemakkelijker om ergens een vrij plekje te vinden.