Castellammare del Golfo

2013

Als we bij Castellammare aan de kust komen rijden we naar het eind van de boulevard waar een kleine parkeerplaats is(N38.02376 E12.90350). Op het parkeerbord staat aangegeven dat je hier in het voorseizoen gratis kunt parkeren, ik dacht tot 15 juni(?)Tegen de avond vertrekken de meesten en kunnen we hier rustig overnachten(2 juni).

 

 

 

 

 

Een van de strandtenten heeft een open netwerk voor gebruik van 2 uur gratis internet en zo kan ik het Segesta verslag op de reisavontuursite plaatsen. Maandagmorgen zijn we eerst met de camper vanaf het grote strand naar Castellammare gereden, maar een heel klein stukje is dat. Vlak voor de oude binnenstad geparkeerd en daarna naar de haven gelopen. Castellammare ligt heel erg mooi in een baai. Het heeft een leuke vissershaven en is niet zo toeristisch als S.Vito lo Capo. Aan de haven waren de vissers bezig met de netten. De verkoop van vis was al achter de rug of was er niet omdat het gisteren zondag was en er misschien niet gevist werd op zondag? De CP van Castellammare ligt het dichtst bij de stad maar wij kozen voor Camping Nausicaa (€ 25 p.d. ) ook hier vlakbij en die ligt aan het strand, echter nog op loopafstand van de stad. Er was een hele mooie plek aan het begin van de camping met uitzicht over het strand, beetje uit de wind en met zon en schaduw. Voor grote campers is er echter weinig plek dus ga dus  eerst beneden kijken. Er staan geen campers hier want je moet een klein smal steil weggetje af. Ondanks dat het al begin juni is, is het vrij rustig hier, wat tentjes en wat buscampers. Wij zjin wel groot(7 m) maar met onze achterwiel aandrijving is dat geen probleem.

Castellammare del Golfo, mooi gelegen in een kleine baai.

De plek vooraan is grandioos met prachtig uitzicht over het strand.Omdat het mooi weer is blijven we nog een dagje, woensdag avond moeten we om 18.00 bij de boot zijn die 20.00 uit Palermo vertrekt naar Genua. De vorige dag had ik 2 uur gratis wifi, nu 24 uur later heb ik weer 2 uur vrij internet. Met mijn Alfa antenne kom ik dus weer op het netwerk van een strandtent bijna aan het eind van de boulevard. 's Avonds hebben we weer een wandeling door de stad gemaakt, toch horen we hier ook af en toe Nederlands spreken, maar de stad is veel minder toeristisch dan S.Vito. Het café in het centrum bij de grote trap naar de haven heeft wifi.