Tindari

2013

Het is vandaag de 25ste april, bevrijdingsdag en een nationtionale feestdag. We willen voordat we vlakbij op een camping gaan staan eerst naar het antieke Tindari. We merken hier langs de kust dat het een vrije dag is, het is druk op de weg. Vanmorgen eerst even bij de Romeinse villa in Patti gekeken, je rijdt er langs, het ligt praktisch onder de snelweg. In het museumpje kun je zien hoe mooi de kleuren zijn van de vloermozaïeken. In het echt is de boel slecht onderhouden en heeft het te lijden van waterschade, jammer.

 

 

 

 

 

Even verder ligt Tindari (Tyndaris) ooit de laatste Griekse stad van het eiland. De naam is echter meer bekend van het Sanctuario della Madonna Nera. Boven op de berg staat een zeer kitscherige kerk, vanaf de parkeerplaats word je met een bus(kaartje kopen) ernaar toe gebracht. Het is het bekendste bedevaart oord(met zwarte madonna) van Sicilie. De kerk zat vanwege de vrije dag stampvol, er was een dienst gaande. De zwarte madonna zagen we in de verte staan, jammer maar dat slaan we dan maar over. Vlak naast de kerk is het archeologische park, voor 65+ gratis. Toch weer een aardige bijkomstigheid, meestal zijn dit soort staats bezienswaardigheden in Italie voor 65 plussers gratis. Wel altijd even je identiteitskaart laten zien, wij gebruiken dan ons rijbewijs en dat is altijd voldoende. Gelukkig was het hier minder druk. Overal hier op de berg staan de grote geel bloeiende venkelstruiken.

De lagune van Oliveri gezien vanaf Cabo Tindari.

Het uitzicht boven op Cabo Tindari is prachtig, aan de zuidoost kant kijk je uit over de lagune van Oliveri. Een klein natuurgebied met een piepklein meertje Lago Marinello. Omdat we de drukte willen ontlopen zijn we naar camping Marinello in Oliveri(ACSI + gratis internet) hier vlakbij gegaan N38º08.033' E15º03.234'. Het waait nog steeds behoorlijk en hier staan we in de luwte van de kaap. Het is vrij zonnig, prima uit te houden hier. Vandaag dus een rustdag op de camping, even rustig het reisblog www.reisavontuur.com bijgewerkt, een wandeling naar het kleine meertje gemaakt, morgen vertrekken we weer. Nog een klein stukje omhoog en dan misschien weer het binnenland in richting Etna. Dus niet de punt rond bij Messina . Als we de weerberichten bekijken wordt het zondag een mooi dag en dat hebben we voor een bezoek aan de Etna wel nodig. Daar moeten we meteen van profiteren.