Sorrento

2016

 

Vrijdagmorgen weer vanaf de CP in Portici vertrokken richting Sorrento. Ook weer een klein stukje dus we staan al weer vroeg op camping S.Antonio( N40.65933º E14.41859º) in Vico Equense, een paar kilometer voor Sorrento. Dit plaatsje ligt hoog boven op een rots aan zee maar de camping is beneden bij de kleine vissershaven Marina d’Aequa. Het is hier (nog?)heerlijk rustig, er zijn een paar hotels en een klein hotel/resort.

 

 

 

 

 

’s Middags verkennen we de omgeving wat, je kunt een klein stukje langs de kust lopen en we kijken bij de haven. We vinden het een leuk plekje, op de camping staan we tussen de olijven en citroenbomen. Helaas geen inzicht op zee maar je kan niet alles hebben, het weer is in ieder geval weer goed. Van hieruit willen we een en ander ondernemen, zoals naar Sorrento en de Amalfi kust.

Zaterdagmorgen met de bus omhoog naar Vico Equense, een ritje van ruim 10 minuten, je wordt bij het station afgezet, terug doet de bus er een half uur over want dan gaat hij eerst verder de berg op naar Montechiaro. Kaartjes voor €1 koop je op de camping. We vonden het een leuk ritje, je kijkt dan nl uit over de baai naar Sorrento waar we de cruiseboten voor de kust zien liggen. We verkennen Vico Equense het ligt erg mooi boven op een plateau en zijn rond de middag weer op de camping. Maar je kunt terug ook de trap naar beneden nemen, heen is dat een behoorlijke klim! Gister even een dagje rust, ’s morgens heeft het behoorlijk geregend maar met de middag werd het weer droog en hebben we toch even een was kunnen doen.

Vico Equense boven op een rots aan zee, op de achtergrond de Vesuvius.

Vanmorgen met het busje omhoog en met de trein naar Sorrento( €2,20 pp, kaartjes op camping). Sorrento is toeristisch en wordt in de Trottergids niet erg positief beschreven. Het is een populaire bestemming voor de Britten. Wij vonden het best wel een aardige plaats. Al hoewel het natuurlijk de smalle straatjes zijn met de diverse winkeltjes en restaurants. Op een aantal plekken heb je mooi uitzicht over zee en de haven. Wil je naar de haven dan is er ergens een lift maar wij hebben wat door de stad gelopen. Oa bij de San Francesco geweest, de kerk stelt niet zoveel voor maar het heeft een mooie kloostergang met gevlochten Arabische bogen. Er stond dat er boven een fototentoonstelling was dus we lopen naar boven, dat was geen vrij entree maar er was wel een kleine ruimte waar allerlei antieke muziekdozen, de voorloper van de langspeelplaat. Ik vroeg of dit altijd open was, helaas niet, het werd beheerd door vrijwilligers. De man gaf een demonstratie van een aantal muziekdozen, heel erg leuk, men kon natuurlijk vrijwillige iets geven. Zoiets moet je natuurlijk net treffen.

Uitzicht naar de haven van Sorrento.

Later naar de Duomo gelopen die was gesloten, siësta van half 1 tot half 5, jammer maar daar wachten we niet op. Vlak bij is wel de Sedile Cominova, een gebouw met aan de voorkant een 15e eeuwse loggia, 2 kanten zijn open,de andere 2 hebben fresco’s. Dit was vroeger de plek waar de adel bijeenkwam om belangrijke politieke beslissingen te nemen. Achterin de middag hebben we snel een trein terug en gaan de trappen naar beneden lopen, beter is eigenlijk een halte eerder uitstappen dan is het niet ver naar de camping lopen.

De antieke muziekdozen en houtsnijwerk boven bij de San Francesco.