Lecce 2016

2016

 

Maandag morgen via de kust naar Lecce gereden, we zitten nu dus weer in een andere provincie nl Lecce. De kust is hier weer laag met heel veel zandstranden maar ook nog veel resorts/hotels wat er 9 jaar geleden toch niet was. Ook veel camper-campings maar bijna allemaal nog gesloten. Toch komt het toerisme hier langzaam op gang, we zien al wat mensen op de stranden.

 

 

 

 

 

Lecce is een grote stad en dè Barokstad, hier is het wel al druk met buitenlandse toeristen maar toch ook veel Italianen. De bezienswaardigheden liggen op loopafstand in het centrum. We vinden een (betaalde) parkeerplaats niet ver van het Castello. De 3 belangrijkste bezienswaardigheden, het Romeinse amfitheater, de Duomo en het belangrijkste en mooiste de Santa Croce kerk. We maken een wandeling hierlangs, de Santa Croce staat helaas in de steigers maar van binnen is het een mooie witte Barokkerk. De Duomo is een veel somberdere kerk, het plein ervoor is ook niet erg sfeervol.

De Romeinse zuil op Piazza S.Oronzo

Op de drukke Piazza Sant’Oronzo, waar ook het amfitheater is, staat een Romeinse zuil, ooit door de stad Brindisi geschonken, daar stonden er ooit 2, als het eindpunt van de Via Appia uit Rome. De vorige keer waren we hier op een feestdag en was het rustig in de stad, nu is het druk en het wordt al behoorlijk warm. We vinden het zo genoeg en gaan weer verder via de kust.

Overal langs de kust staan hier torens, de plaatsjes hebben ook vaak de toevoeging Torre. We vinden boven Lecce bij Torre Rinalda weer een mooi plekje bij ook een eettentje/restaurant en wat huizen waar we zonder probleem overnachten N40.48225º E18.15891º. Er komen mensen die gaan duiken, bezoekers bij het eettentje, mensen komen gewoon even kijken bij zee. Zo is er altijd wat reuring, maar nu in het voorseizoen toch nog heerlijk rustig. Bij Torre Rinalda vanmorgen de snelweg opgegaan rond Brindisi, een drukke haven en industriestad waar we niets te zoeken hebben.

 

 

 

 

 

Bij Specchiolla gaan we er weer af, hier weten we ook een mooie plek om nog een keer aan het water te staan. Voorlopig zal dat de laatste keer worden want we gaan daarna het binnenland weer in nl Valle d’Itria of wel het Trulli dal. De ronde huisjes met een kegelvormig dak waarop soms mysterieuze tekens staan. We moeten even zoeken naar een plekje ook hier zijn nu diverse strandtenten gebouwd, waar men nu bezig is een en ander in orde te brengen voor het seizoen. Af en toe zien we een paar toeristen lopen maar het is hier nog heel erg stil. Dichter bij het dorp zien we toch een mooie plek achter een klein hotel dat nog niet open is N40.73822º E17.74167º. We maken een wandeling langs de kust en lopen naar het dorp om wat brood te kopen. Ik denk dat 80% hier vakantie woningen zijn, je ziet heel weinig mensen.