Montepulciano

2016

Chiusa/Klausen

De eerste dag rijden we tot even voor Rosenheim de CP in Kolbermoor bij Frits Berger N 48.84511º E 12.06459º. De volgende dag is het maar een klein stukje naar Chiusa/Klausen, hier houden we een eerste stop op de CP van camping Gamp N 46.64277º E 11.57439º. We maken een wandeling naar het klooster dat we hoog boven ons op de berg zien liggen. Je kunt een rondwandeling maken, omlaag via de Panoramaweg. Een wandeling van 2 uur met tig stops, even uitrusten en van het uitzicht genieten. De wandeling eindigt dan midden in het dorp.

Chiusa heeft een mooie oude binnenstad maar we gaan de volgende dag toch weer verder, op zich niets mis met de plek, we staan lekker in het zonnetje.Maar aan een kant loopt hoog boven ons de Brenner autobaan, waarvan je het verkeer hoort en aan de andere kant hebben we de trein. De CP lag eerst voor camping Gamp maar sinds kort is die verplaatst. Je zoekt dingen uit op het internet maar hoe vaak is het niet dat het ter plekke toch anders is dan je dacht.

Het oude centrum van Chiusa.

Lucignano

Van Chiusa naar Lucignano is 480 km, een zeer drukke route via Bologna en Florence. Om 3 uur stonden we op de gratis CP(met stroom)van Lucignano, een aanrader N 43.27670º E 11.74561º. Het is een een oud authentiek Toscaans dorpje boven op een berg. De CP ligt beneden bij het dorp maar we zijn na de wandeling van gisteren getraind. Achter in de middag maken we een wandeling door het centro storico. Af en toe loopt er een verdwaalde toerist maar verder is het alleen maar de plaatselijke bevolking die je ziet.

 

 

 

 

 

Montepulciano

Vandaag voor de herkansing naar Montepulciano, net op tijd want morgen (donderdag) is het weer marktdag. We waren hier al eens tijdens onze Toscane reis in 2010 maar konden toen geen parkeerplek vinden ivm markt. Parkeren op het grote plein € 5 voor 4 uur N 43.09594º E 11.78805º. We zijn er vroeg dus het is nog heerlijk rustig, het is een behoorlijk toeristisch stadje waarvan het centro storico als een langgerekt dorp boven op een bergkam ligt. Toch is het in het stadje ook nog behoorlijk klimmen. Het is vooral bekend van de vino Nobile, een wijn van de Sangiovese druif met het predikaat DOCG. Overal hier in de streek worden deze druiven verbouwd.

Montepulciano, een langerekt dorp boven op een berg.

Na 2 uur rond gelopen te hebben gaan we weer verder naar het zuiden, ook nu weer een klein ritje naar de gratis CP Chianciano Terme N 43.04193º E 11.81957º Er is maar 1 stroompaal €1 voor 4 uur. Tijd voor een siësta, het is lekker weer en we zitten daarna buiten wat te lezen.