Lassithi hoogvlakte.

2015

Na de bezichtiging van Knossos zoeken we een plekje aan het water bij Amnisos N 35.33211º E 25.21004º. Prima overnachtingsplek door de week en in voor of naseizoen maar toen we terug gingen 10 juni was het hier een en al drukte. Dat geldt natuurlijk voor veel plekjes waar wij gestaan hebben!!!

De volgende dag rijden we verder om een rustig plekje te zoeken voor 1 dag. Chersonissos rijden we door zonder te stoppen, al volop toeristen hiereen, drukke plaats die ons niet aanspreekt. We vinden ten oosten van Chersonissos vlak bij de nog gesloten camping een mooi plekje N 35.30716º E 25.41251º.

 

 

 

 

 

Na hier een dag gestaan te hebben rijden we naar Camping Creta bij Kato Gouves. We zijn er 17 km voor terug gereden aan de andere kant van Chersonisos. De keus aan campings is beperkt en al helemaal die het hele jaar open zijn zoals deze, er zijn er geloof ik maar 3. Hier even alle apparaten weer goed opgeladen, ’s morgens stuk op de fiets langs de kust gereden.

 

 

 

 

 

 

Lassithi hoogvlakte

De volgende dag vertrekken we weer en gaan naar de Lassithi hoogvlakte. Dit is een vlakte op 800 m hoogte aan de rand van het Diktigeberte, waar nog steeds sneeuw ligt! De vlakte is 10 bij 5 km, vroeger stonden hier honderden windmolens voor de bevloeiing, dit nl is een vruchtbaar gebied. Tegenwoordig gaat het allemaal met motorpompen. Rond de vlakte liggen 12 dorpen, alles is hier vreselijk oud en heel veel huizen zijn verlaten. Dit heeft niets meer met het authentieke Griekse leven te doen wat in de boekjes staat, het doet vooral triest en armoedig aan.

De rit omhoog naar de Lassithi hoogvlakte, je komt dan ook langs een stuwmeer.

Voor we de vlakte opreden, kleine omweg gemaakt naar Krasi waar je de oudste(dikste) plataan van Kreta kunt zien. Aan het begin van de vlakte hebben we het Vidiani klooster bezocht.