Kreta

2015

We zijn bijna 12 weken weg geweest tijdens onze reis naar Kreta, we vertrokken op 5 april en waren 26 juni weer thuis. In Griekenland hebben we 1975 km gereden, we kwamen 12 april op Kreta aan en waren hier 9 weken. Voor ons vertrek uit Venetië, met Anek, hebben we 4 dagen op camping Fusina gestaan en Venetië bezocht. We zijn vanuit Venetië/Fusina met de boot naar Patras gegaan dan is het een paar uur rijden naar Piraeus waar we met de boot naar Iraklion gingen.

Op het eiland hebben we een rondje gemaakt met de klok mee. Kreta heeft 16 campings maar er zijn er maar 4 die het hele jaar open zijn. De andere openingstijden lopen vanaf april tot zelfs half mei. Alle overtochten waren besproken, dit ook ivm de onzekere situatie in Griekenland. We hadden een terugtocht 20 juni maar omdat het warm en druk werd en wij het rondje afgemaakt hadden, zijn wij een week eerder terug gekomen. Dit omboeken ging weer kostenloos en was geen probleem.

Toen hebben we nog een paar dagen op de Peloponnesos op camping Akrata beach gestaan. Na aankomst in Venetië zijn wij in Italië via een route door de Dolomieten gegaan en hebben hier ook op 3 plaatsen een paar dagen op een camping gestaan. Totaal 4714 km gereden.

Tijdens de reis hebben we gebruik gemaakt van de bekende Road kaart 6(kreta) en verder hebben we ACSI en Promobil boeken voor CP's onderweg en ook voor de kortingen op de campings in het voorseizoen! Van Kreta had ik het Marco Poloboekje, Griekse Eilanden van Capitool, zelfs nog een oude Dominicus gids van Kreta en Griekenland Agoncultuur reisgids. Uit al deze gidsen haal je een schat aan informatie. En natuurlijk een en ander van andere camperaars die op Kreta geweest zijn alhoewel dat er maar een paar zijn.