Griekenland-Italië 2021

2021

Half mei was het weer mogelijk naar Griekenland te reizen maar omdat ik met een gebroken enkel zat en daarvoor had ik ook nog eens een operatie van een nieuwe knie eind januari was dat niet voor ons mogelijk. Daarom zijn wij pas 17 juni vertrokken, het gips is 21 mei van mijn enkel verwijderd dus ik had nog wel mijn beperkingen.

We gaan nu 23-6 met de boot van Bari naar Patras, geboekt bij een Grieks boekingskantoor €515,92 (voor 6-8 m lengte). In Patras gaan we naar Killini en vandaar met de boot naar Kefalonia, van uit Kefalonia met de boot naar Lefkas en dan over land weer terug naar de Peloponnesos om daar nog wat rond te rijden bv Argolis.

Op het ogenblik van ons vertrek waren Kefalonia en Lefkas geel gebied. Deze bestemmingen hadden we vorig jaar ook in de planning maar omdat de eilanden ineens van geel naar oranje gebied gingen ivm de corona besmettingen zijn we toen niet naar Kefalonia gegaan en zijn zo wel mooi de Medicane op Kefalonia mis gelopen.

Het plan is tijdens de reis behoorlijk bijgesteld, ivm vooral de grote hitte en de bosbranden op de Peloponnesos zijn we na Lefkas naar Igoumentisa gereden. Hier hebben we ons ticket van 26-8 retour vanaf Patras kunnen omboeken van 26-8 naar 3-8. Op de eilanden was de temperatuur ook steeds iets lager dan op het vaste land en dat gold ook voor zuid Italië. Toch zijn we nog 6 weken in Griekenland geweest. Verder gaat de reis dus over bestemmingen in Italië. Totaal hebben we 2673 km gereden in ruim 2 maanden.