Kolimbari

2015

Kolimbari op het volgende schiereiland aan de noordwest kust, wordt in een boekje aangeprezen als een pittoresk vissers dorp wat nog niet overlopen wordt door toeristen. Dat laatste klopt al hoewel er ook al een zeer groot hotelcomplex staat even buiten het dorp. Dat pittoreske konden wij er niet zo in zien, dorp zonder sfeer. In Kissamos is ook nog geen massa toerisme maar dat dorp heeft duidelijk meer gezelligheid. Enigste pittoreske is dan het kleine haventje, daarachter is een nieuwe oversized haven gebouwd met 1 miljard subsidie.

 

 

 

 

 

 

Afrata

We zijn naar Afrata, een klein bergdorpje, op het schiereiland Rodopos gereden. Rodopos is ook nog een rustig gebied, we zien een heel klein strandje beneden bij Afrata in een kleine beschutte baai. De camper in Afrata geparkeerd en toen naar beneden gelopen, een zeer steile weg. Kunnen we beneden staan en keren, helaas het baaitje is mooi, er is een kleine strandbar en een kleine P. Maar wij zouden daar met de grote camper totaal in de weg staan. Onder weg zien we een klein rotskerkje het is gesloten maar het raam staat open en zo kan ik toch een foto nemen. Ondanks de niet zo goede voorspellingen is het weer eigenlijk steeds wel goed alleen een beetje onstabiel.Bij een taverna in Afrata toen wat gegeten en daarna maar eens siësta gehouden.

Het rotskerkje langs de weg van Afrata naar de baai beneden.

De camper stond op een klein pleintje in de schaduw, perfekte plek dus. Na de siësta het binnenland ingereden even voorbij Drakonia is een Byzantijns kerkje met een bijzonder rond dak in 5 tredes. Ik had al gelezen dat de kerk dicht zou zijn maar het is toch wel een bijzondere bouwvorm, dus toch maar even gekeken.

Maleme

Na Kolimbari begint de vakantie industrie, Maleme een gebied in ontwikkeling heeft een lange boulevard met mooie grote hotelcomplexen met alles er op en aan. Hier begint de drukte van de noordkust maar het is nog niet vol gebouwd. Hier hebben we ook weer LPG getankt, aan de noordkust zijn weer meer mogelijkheden. We hebben langs de boulevard geparkeerd en overnacht N 35.52493º E 23.84673º.

Het strand van Maleme, een lange boulevard met retaurants en café's.

Stalos

De volgende dag zien we het nog drukker worden, Platanias is ook een populaire plaats zo te zien. We krijgen dan bijna een vluchtgedrag, maar even buiten Stalos vinden we een prima plek. Klein parkeerplaatsje, net buiten de plaats en ook nog met 2 grote bomen N 35.51246º E 23.95361º. Zo heb je toch weer plezier van het vele speurwerk op het internet van afgelopen winter. Hier een mooi rustig plekje vinden aan het water is in het seizoen niet meer mogelijk. Wat gewandeld en gezwommen, een echte relax dag. De bussen rijden hier af en aan, iedere minuut zie je een bus rijden, zelfs nu vanavond nog. We zitten vlak bij Chania daar willen we op de camping gaan staan als dit lukt. Ik heb al gelezen dat de plekjes klein zijn en laag door de vele bomen en wij zijn natuurlijk groot.