Griekenland in coronatijd

2020

Het plan was voor dit voorjaar weer via de weg naar Griekenland te gaan en dan via Bulgarije terug. Toen kwam Corona en gingen de grenzen dicht. Griekenland werd Friesland en Groningen met de hoop dan gaan we dit in augustus doen. Ook toen veranderde het een en ander en was het alleen nog mogelijk via de boot Griekanland in te komen.

We hadden natuurlijk geen ticket voor de overtocht geboekt dus besloten we naar Italië te gaan en daar in Ancona te kijken wat mogelijk was of we zouden gewoon verder Italië ingaan. 16 augustus zijn we vertrokken en waren donderdag 20 augustus in Ancona, de maandag erop 24 augustus konden we over naar Igoumenitsa.

We zijn die paar dagen de Marche ingegaan. Eenmaal in Griekenland is plan inmiddels aangepast, het zou Lefkas en Kafalonia worden ipv Evia en dan via Bulgarije terug. Tijdens ons verblijf op Lefkas werden de Griekse eilanden nl oranje gebied en besloten we niet naar Kefalonia te gaan. Hierdoor zijn we de zware storm(medicane Ianos) van 17 en 18 september, die veel schade op Kafalonia heeft aangebracht, gelukkig misgelopen. De retour ferry hadden we voor 30 september geboekt, in afwachting van een medische ingreep, was dit wat vroeger dan gebruikelijk.

Op 1 oktober zijn we dus weer in Italië en bezoeken dan nog San Leo en het Como meer. 8 Oktober zijn we weer thuis en ondanks de Corona maatregelen/beperkingen hebben we een prima vakantie gehad van bijna 2 maanden. Totaal hebben we 4182 km gereden met een retour overtocht van Ancona naar Igoumenitsa á €728,40 bij een camperlengte van 7.40 m.

Het hele verslag is ook te lezen via het reisblog Pindat.com dat wij onderweg tijdens een reis gebruiken, zonder de gebruikelijke info voor de camperaars zoals GPS etc.

Via de link http://www.pindat.com/reisblog/op.stap.met.ina.en.marinus kom je altijd bij het laatst geplaatste verslag dat boven aan staat. Rechts staat de lijst met alle reizen die in Pindat zijn bijgehouden.