Noord Griekenland

 

2008

16 april zijn we met de boot vanuit Venetië vertrokken naar Igoumenitsa voor een reis door Noord Griekenland. Eerst gaan we een stukje langs de kust van Epirus naar het zuiden en dan bij Arta weer omhoog naar Ioannina. Dan door de Zagoria streek via Metsovo naar de Meteora.

De Meteora hebben we voor de 2e keer bezocht maar ook een 3e keer zouden we de moeite waard vinden. Daarna via de nieuwe autobaan naar Kavala in Thracië, vervolgens 11 dagen op het eiland Thassos.

Na Thassos via de kust naar Alexandroupoli, toen via Komotini en Xanthi naar Halkidiki. Daarna de kust weer langs naar Macedonië, waar de koningsgraven in Virgina een aanrader zijn.

Dan de kust van Thessalië langs met een bezoek aan Olympus, via de kust weer verder naar het schiereiland Pilion. Hier hebben wij halverwege dit bezoek de reis moeten afbreken omdat wij pech met de (nieuwe!) camper kregen. Dit heeft een tijdje geduurd voor dat dit opgelost was want het was weekend en Grieks Orthodox pinksteren. Wij hebben een aantal dagen in een hotel even buiten Volos gezeten. Toen een en ander verholpen was, vonden we het genoeg geweest, het werd ook behoorlijk warm, en zijn we iets eerder terug gegaan. We zijn ruim 10 weken weggeweest.