Sirmione

2014

Sirmione

We gaan eerst naar Sirmione voordat we naar de oostkant van het meer gaan. Bijna iedereen aan het Gardameer gaat naar Sirmione, een drukke toeristische plaats. Met de camper naar de grote parkeerplaats bij de ingang van het stadje gereden, N 45.48694 E 1061028. Hier kunnen 20 campers staan, omdat we vroeg waren konden we hier gelukkig nog net staan. Eerst dachten we hier te overnachten maar toen we de plek zagen en de drukte wisten we al dat gaan we niet doen.Misschien een aardige optie als je achter in de middag aan komt en de grootste drukte dan weg is.

 Het stadje ligt natuurlijk mooi op de landtong met het kasteel uit de 13e eeuw van de familie Scaligeri. Na 40 jaar wilden we het nog wel eens terug zien. We zijn niet in het kasteel geweest hadden geen zin om tussen hele hordes naar binnen te gaan. We hebben een wandeling langs de buitenkant van het schiereiland gemaakt dan ben je de drukte wel weer kwijt. We zijn niet helemaal naar het eind gelopen naar de Grotte di Catullo waar de resten van een Romeinse villa zijn. Daar hadden we geen zin meer in, je kunt je ook met een toeristentreintje er naar toe laten rijden(brrrr). Er is nog een groot kuuroord(aan de oostkant) vanwege de geneeskrachtige zwavelbron, met water van 60 graden. Als je langs de buitenkant over het wandelpad loopt kom je ook op een plek waar het warme water naar boven komt en zitten er mensen te baden. We zijn de drukt eigenlijk snel zat, zo is het wel genoeg geweest,tijd om weer verder te gaan.

Sirmione.

Dan maar weer kijken in het boek welke camping in de buurt van Peschiera gaat het worden? We willen nl naar 2 bezienswaardigheden die we van hieruit met de fiets willen bezoeken. Nee niet Gardaland en de Movieland studio's!