Cannobio

2014

Lavertezzo

Het weekend van 23 augustus vertrekken we maar we gaan eerst naar Blomberg op bezoek bij onze zoon. Maandag morgen vertrekken we en gaan dan via Lichtenstein en Zwitserland eerst naar het Lago Maggiore. We overnachten  op de ons bekende CP in Vaduz N 47.13759 E. 9.51132 die vlak naast de autobaan ligt bij het Rheindammstadion. Je kunt met eurobiljetten betalen maar alleen oude 5jes of 10 of 20 eurobiljetten maar dan krijg je,denk ik, wel Zwitsers geld terug.

Omdat we van de CP bij Vaduz vertrokken waren was het niet ver rijden naar het Lago Maggiore. Daarom zijn we eerst het Verzasca dal ingereden, dit is het Italiaanse deel van Zwitserland, Ticino. Het is een doodlopend dal even boven Locarno, erg bekend bij wandelaars. Halverwege het dal bij Lavertezzo heb je een prachtige Romaanse boogbrug. Onze navigatie raakte compleet de weg kwijt maar gewoon de borden volgen! Je klimt snel via een bochtige en smalle maar goede weg het dal in. Rechts en links van je heb je bergen van dik boven de 2000 m. Jammer dat het regende, maar zo heeft ieder nadeel weer zijn voordeel want we konden gemakkelijk de camper parkeren. Wat in het hoogseizoen en ik denk in de weekenden en met mooi weer echt wel een probleem is in het smalle dal. Maar het is er prachtig, gelukkig regende het niet heel erg hard dus was het onder de paraplu nog te doen. Een prachtige lunchplek met uitzicht op de mooie brug.

 

 

 

 

 

 

Cannobio

Daarna richting Cannobio, hier is vlak bij het centrum aan de rivier Cannobino een CP, N 46.06099 E 8.69234, € 16 per dag.Het betaalapparaat was stuk en er stond dat "men" langs kwam maar wij hebben nooit iemand gezien.  Eerst maar eens het dorp in, Cannobio is een gezellige plaats met een mooi oud centrum. Gelukkig is het weer droog en hebben we af en toe een flauw zonnetje. 's Avonds maken we na het eten een wandeling langs de rivier in het Valle Cannobina naar St. Anna hier is ook weer een kleine oude Romaanse brug. Over de hangbrug langs de ene kant heen en terug langs de andere kant.

De gezellige boulevard van Cannobio.

Woensdag marktdag in Luino aan de overkant van het meer, dus met de boot naar Luino. Rijen continu voor de kassa dus eerst maar eens cappuccino met een brioche op een terras aan de boulevard. Weet je zeker dat je een bepaalde dag gaat kun je ook van te voren een kaartje kopen. Eindelijk een kaartje(€ 7.80 retour) en toen we in Luino aankwamen was het er erg(elijk) druk, verkeerde planning, verkeerde dag. Ook Luino zelf kon ons niet zo bekoren. Lang niet zo mooi als Cannobio maar het is een stralende dag dus het is toch genieten. Morgen vertrekken we hier weer stukje zuidelijker en/of naar het Orta meer.