Bardolino

2014

Bardolino

We zijn 25 km opgeschoven naar het noorden en staan nu op camping Serenella(ACSI) in Bardolino N 45.56056 E 10.71529. De campings zijn hier nog afgeladen vol,  kleine plekjes en "in en op elkaar". De camping ligt aan het wandel/fietspad tussen Garda en Bardolino. We staan wel vlak bij het water maar achter een grote heg, dus een meer zie je niet, ja dat is even andere koek. We zijn natuurlijk verwend met mooie plekjes de laatste paar keer.

Vanmorgen toen we langs Lazise reden hebben we daar even geparkeerd en een wandeling door het stadje gemaakt. Het heeft een oude binnenstad stad met nog een oude stadsmuur met toegangspoorten. Het kleine haventje is eigenlijk het beeld van Lazise en zoals ik het nog in gedachten had. Het was druk maar niet overvol.Vanmiddag met de fiets naar Bardolino geweest, daar zaten de terrassen aan het water vol, in de straatjes viel de drukte wel weer mee.

Het haventje van Lazise.

Garda

Daarna meteen door naar Garda gefietst. Daarom hadden we voor deze camping gekozen omdat hij precies tussen beide plaatsen in ligt. De boulevard van Garda staat helemaal vol met terrassen en parasols. Garda heeft een wat leuker oude centrum dan Bardolino waar de straten veel recht toe aan zijn. Garda ligt landschappelijk wat mooier met wat bergen als achtergrond, zuidelijker wordt het allemaal vlak. Dinsdagmorgen vroeg op de fiets naar Garda naar de kapper, nee dit keer geen kleurtje na het fiasco in Sardinië ben ik voorzichtig geworden! Daar kon ik gelijk gaan zitten en was snel klaar.

We zijn toen een stuk door gefietst naar de punt S.Vigilio. 54 Jaar geleden was hier een kleine camping waar ik met mijn ouders stond toen we voor de eerst keer naar het Garda meer gingen. Het terrein herkende ik nog wel maar het was geen camping meer. Daarna zijn we weer terug van Garda, Bardolino, Cisano naar Lazise gereden. In Cisano hebben we ook een aantal keer op de camping gestaan toen de kinderen nog klein waren. Nu loopt er langs de camping ook een fietspad, verder herkenden we er nog veel van. Een leuk fietstochtje langs het water. Maar wat is het nog druk en als ik al die terrassen zie en al die winkeltjes zie dan moet het nog wel tig keer drukker worden wil hier iedereen wat verdienen. Een grote toeristen industrie, erg leuk om het een keer terug te zien, de 3 plaatsjes zijn prachtig en liggen mooi, vooral Garda, maar voor ons is het zo genoeg geweest.

Het pleintje in het centrum van Garda.