Lago di Mergozzo

2014

Mergozzo

 

In het midden van het Lago Maggiore ligt Verbania en daar kun je richting Lago di Orta rijden. Slechts 10 kilometer van Verbania ligt Mergozzo aan het Lago di Mergozzo een piepklein meertje met een schattig plaatsje. Het stond niet in onze planning maar als we door het plaatsje Mergozzo een wandeling maken besluiten we naar de camping vlak bij het dorp te gaan. Ver van de drukte van Verbania en het Lago Maggiore een heerlijk dorpje met prachtige oude smalle straatjes, mooie binnenplaatsjes, echt een plek om te blijven.

 

 

 

 

 

Ooit was het meertje met het Lago Maggiore verbonden. Er zijn hier 3 campings maar wij staan op de kleine camping Lago delle Fate(slechts 50 plaatsen) naast het dorp N 45.96153 E 8.45641. Het is nog hoog seizoen en we staan aan het water, dus voor de hoofdprijs € 50 wel met gratis wifi.  Maar we staan prachtig dus aan die prijs denken we niet meer en genieten van de prachtige plek en het lekker weer.

Vanmiddag nog even het dorp ingelopen in 5 minuten via een gezellige kleine promenade zijn we bij het centrum. Waar je aan het Lago Maggiore het meest Duits, Engels en Frans hoort spreken, hoor je hier in het dorp het meest Italiaans. Een gezellige sfeer met ook weer echte Italiaanse toestanden. Vanmorgen bij de PT(post) even naar binnen voor wat postzegels. Finito die moesten we bij de tabakswinkel halen. Of dit nu betekende dat het op was of dat het postkantoor geen postzegels meer verkoopt??? Meer Italiaanse "toestanden" hadden we gister ook toen we met de boot in Luino aankwamen en dachten om kwart over 12 bij de VVV even een plattegrond te halen: gesloten. Ja op zo'n drukke marktdag in het hoogseizoen ben je om 12 uur toch echt wel aan je siësta toe en sluit je de boel!  We vinden het allemaal wel vermakelijk, je moet je vooral niet ergeren aan dit soort dingen dat hoort er hier gewoon bij.

De boulevard in Mergozzo.
Straatje in het mooie oude cantrum van Mergozzo .
IJsje eten in het oude centrum van Mergozzo.
De smalle hoofdstraat in Mergozzo.
bwd  Set 1/2  fwd

Vanmorgen een wandeling gemaakt, het is net niet te druk hier, net gezellig. Mergozzo is een dorp met een wirwar van allemaal kleine straatjes en steegjes en mooie binnenplaatsjes. Op het grote plein aan het water vlak bij de 500 jaar oude olm staat een stoplicht om het verkeer door de smalle hoofdstraat te regelen. Een heerlijke dorp, op een terras aan het water met een prachtig uitzicht over de kleine baai, lekker gegeten. Morgen gaan we naar het Orta meer.