Lago di Annone

2014

Pizzo d'Erna

Het is maar een klein stukje van Malgrate naar de Pizzo d'Erna, rond Lecco is het een wirwar van tunnels bij de stad maar je moet de bruine borden Valsassina volgen. In de campergids staat de parkeerplaats ook als betaalde CP maar dat was niet meer. Hier zou je ook prima kunnen overnachten. Een rit heen en terug( je kunt ook terug gaan lopen) kost € 12. Boven is er een eetgelegenheid en dan is het nog een klein stukje lopen naar de hoogste top. Hier heb je een mooi uitzicht over het meer en over het Como meer en nog een paar andere kleine meertjes. De kabelbaan heeft tussen de middag een pauze van 12.30-13.30.  De top van de Erna is 1329 meter hoog en je hebt bij helder weer een mooi uitzicht over een paar meren. Vlak onder het Como meer heb je de kleine meren van Brianza waaronder het Lago di Annone waar we vanmiddag heen gaan. Als je uit de kabelbaan komt moet je een klein stukje lopen naar de top. Het uitzicht is prachtig je kijkt zelfs weer tot de besneeuwde toppen van het Monte Rosa massief in Zwitserland. Er gaat hier ook een klimroute van beneden af die hier bij de top uitkomt.

We eten op de grote parkeerplaats een broodje en gaan dan naar camping 2 Laghi( N 45.81671 E 9.34202 op het schiereiland Iselle vlak bij Civate. Civate valt erg tegen, wij zijn er met de fiets doorheen gefietst, het heeft wel een oud centrum maar niet bezienswaardig. Het heeft wel een hele grote Ipermercado waar we even flink inkopen doen. Hier is van alles te koop, ook een gedeelte met wasserrette.

 

 

 

 

 


Lago di Annone

De volgende dag een rondje rond het meer gefietst. Ook niet echt een aanrader, er stond dan wel dat er langs het grootste gedeelte een fietspad liep maar dat viel zwaar tegen. We zijn een rondje tegen de klok ingegaan omdat we hier goed het fietspad zagen. Regelmatig zoeken van waar moeten we naar toe, er staan wel fietsborden maar erg onduidelijk allemaal. Tot 2 keer toe dachten we gaan we wel goed, wel dus. Een keer werd het eerst redelijke pad steeds smaller en op het eind heeft Marinus mijn fiets door een drassig stuk gedragen, eigenlijk was het een smal wandelpad.We waren dus de klok in rond gereden omdat we aan de oostkant niet echt het pad konden vinden. Dat bleek later ook toen we hier aankwamen van de andere kant.Er lopen hier een paar grote snelwegen en onder de peilers van de weg door, over een sluisje liep het pad. Bij het sluisje was ooit een ketting gespannen met verboden toegang, dus ik vroeg aan iemand die er stond te vissen of het naar Civate ging, ja dus. De 2 plaatsjes die je door kunt rijden, Annone di Brianza en Oggione zijn ook niet bijzonder.

Het Lago di Annone.

Nee dit was een heel verschil met de mooie route rond het Varese meer.Volgens de campingbaas kon je zwemmen in het meer maar wij vonden het er ook niet aanlokkelijk uitzien. De camping sluit ook na het weekend, voor ons was het even een mooie gelegenheid om weer even rustig te staan tijdens het weekend. We hebben een grote plek, het is prachtig weer en we kijken uit op de westkant van het meer dat behoorlijk vol gegroeid is met planten hier vlak voor de camping. Het zicht op de bergen is prachtig, aan de andere kant van de camping is het dan zg schoon om te zwemmen, ik heb het niemand zien doen.