Mottarone

2014

Mottarone

Maandag was het een stralende dag en het zou dinsdag(vandaag) ook zulk mooi weer worden. Vandaar dat we vanmorgen weggegaan zijn om naar de Mottarone een berg tussen het Orta meer en Lago Maggiore van 1491 m hoog te gaan. Er is hier zelfs een skigebied met 21 km pistes. De top van de Mottarone heeft een 360 graden-panorama zicht, als het helder weer is zie je 7 meren, de 4 grootste, Orta,Como, Lugano en Lago Maggiore en nog een paar kleine. Je kunt zelfs tot het Monte Rosa massief kijken op de grens van Italie, Frankrijk en Zwitserland. De hoogste top daar is 4634 m en de op een na hoogste berg in Europa, volop met sneeuw natuurlijk. Vanuit Stresa aan het Lago Maggiore kun je met een kabelbaan om hoog, eerst een cabine en het laatste stuk stoeltjeslift. Dan sta je boven op de Mottarone, wij zijn gewoon met de camper vanaf de kant van het Orta meer omhoog gereden, prachtige route met regelmatig even een stop om het mooie uitzicht te bewonderen. Het laatste stukje(rode piste!) moesten wij lopen want aan deze kant van de top is een sleeplifje en dat doet het nu natuurlijk niet. Maar de inspanning loont de moeite want bovenop kijk je prachtig uit naar alle kanten. Hier moet je dus echt mooi helder weer voor hebben zoals nu.

We staan hier op een parkeerplaats aan de andere kant van de top en kijken dus uit op het Orta meer met het eilandje San Guilio en de sneeuwtoppen van het Monte Rosa massief. We hoeven hier niet lang over na te denken en blijven hier vandaag staan N 45.87903 E 8.45843   .Waar vind je zo'n prachtig uitzicht, er staan nog 2 kleine busjes vlak bij ons. Heerlijk een boek gelezen morgenochtend aan de andere kant de berg maar weer af. Vanmorgen wakker geworden met het prachtige uitzicht op de besneeuwde Monte Rosa, je ziet de bewolking al komen. 

De top van de Mottarone, laatste stukje moet je lopen.

Gisteren was het dus echt even een moment van de juiste tijd op de juiste plek. Daarna aan de andere kant de berg af over de tolweg van de familie Borrromeo(€ 7), ja die van o.a. de kleine eilandjes in het Lago Maggiore. Verder hebben ze hier ook nog heel veel bezittingen. De afdaling langs deze kant gaat een groot gedeelte door het bos, alleen dicht bij het meer kom je door tig dorpjes en heb je mooi uitzicht over het meer.