Lago d'Idro

2014

Lago d'Idro

In Timoline even ten zuiden van het Iseo meer is een heel groot winkelcentrum Le Torbiere, genoemd naar het natuurgebied dat hier is. Hier bij de WIND vertegenwoordiger even ons abonnement voor komende maand betaald. Inmiddels denken we dat we het helemaal snappen hoe het werkt. Je hebt prepaid maar je moet even goed iedere maand voor je abonnement betalen. Staat er na het betalen van je abonnement niets meer op het nummer dan heb je ook geen internet meer. Dus niet alleen het bedrag voor de maand betalen maar dan moet er evengoed nog wat geld op het nummer staan bv € 5. De maand daarna gebruik je dan die € 5 weer voor het abonnement dat is dus niet weg. Niks prepaid gebruiken tot het op is, zo hadden wij het begrepen toen we in april het simkaartje op Sardinië kochten. Marinus roept al dat al de providers/telecom bedrijven onder de maffiosi vallen.

We staan inmiddels aan de oostkant van het Idro meer op camping Pineta ( N 45.75488 E 10.49471) mooi aan het water. De camping hiernaast is een ACSI camping maar het terrein was drassiger en hier zagen we mooiere plekjes aan het water. Wat een rust en ruimte hier, we kijken uit op Anfo aan de andere kant van het meer en ietsje verder op het Venetiaans fort Rocca d'Anfo. Het is een groot militair fort uit de 15e eeuw, later door Napoleon Bonaparte uitgebreid omdat de manier van oorlog voeren in de 1ste wereld oorlog erg veranderd was. Na 1918 verloor het zijn strategische waarde toen Trento definitief bij het koninkrijk Italië kwam. Je kunt het alleen op inschrijving op bepaalde dagen bezoeken. Het is een indrukwekkend bouwwerk en een hele klim, de excursie duurt dan ook zo'n 5 uur. Jammer maar dat hebben we dus niet gedaan omdat op dit moment de mogelijkheid er niet was. Tegen de avond kwam er ineens een behoorlijke bui met veel wind, de eerst hevige regenbui die we gehad hebben. Ineens wat het of we bekogeld werden, we staan nl vlak bij een walnoten boom, die bij tientallen tegelijk naar beneden kwamen. 

Het Idro meer, uitzicht vanaf ons plekje op camping Pineta.

Vandaag met de fiets langs deze kant van het meer gefietst, het is hier erg rustig want de weg loopt in het noorden dood. Een stukje voorbij de campings is rechts van de weg een kleine P bij een klein strandje waar je denk ik goed kunt overnachten. Het meer ligt in de provincie Brescia en Trento en beiden provincies kibbelen over de kosten van een eventuele weg die doorgetrokken moet worden. Crone, het plaatsje tegen Idro aan heeft nog een mooi oud middeleeuws straatje, net achter de doorgaande weg gelegen. In het hoogseizoen vaart er een rondvaartboot op het meer.

In Idro tussen de middag lekker gegeten, hier vind je ook wat andere gerechten op de kaart als de gebruikelijke pizza en pasta. Het werd wild met polenta, een soort hachee van hert met een dikke plak polent, stevige boerenkost, lekker! Vanmorgen van onze camping aan het Idro meer vertrokken naar het Ledro meer.