Laghi Caldonazzo-Levico

2014

Boven aan bij het Garda meer ligt Torbole, een mooi plaatsje, volgens de boekjes. Wij dachten we parkeren de camper om nog even een wandeling door de plaats te maken. Maar dat konden we vergeten, we stonden aan de boulevard(op 4 plekken) maar werden weggestuurd mochten daar niet staan.Of we moesten 4 parkeerkaartjes kopen! Torbole is druk en toeristisch en het is mooi weer en zaterdag, niks geen einde van het seizoen hier. We merken ook bij het door de tunnels rijden dat de grote koplampen het niet meer doen, vervelend want zo kunnen we niet in het donker rijden. Na eigen onderzoek komt hij tot de conclusie dat het een relais moet zijn.

 

 

 

 

 


Lago di Caldonazzo

Het is ongeveer 80 km naar het Caldonazzo meer dat vlak naast het nog kleinere Levico meer ligt. We gaan nog kijken bij de camping waar we ooit ruim 30 jaar geleden hebben gestaan. Ik had het al in het ACSIboek gelezen, al de campings langs het meer zijn dicht, hier is het seizoen over en is het stil. We vinden helaas ook geen geschikte P langs het meer om een nachtje op te staan dus het wordt de enigste camping bij Levico die nog open is. Camping Lago di Levico N 46.00858 E 11.28483 Deze (ACSI) camping heeft een aantal plekken aan het water en er is er nog een vrij. Zondag weer een fietsdagje, eerst naar Caldonazzo gereden en toen naar het meer.Voorbij de paar (gesloten) campings zien we dan toch nog wel wat parkeermogelijkheden. Er zijn allemaal dagjesmensen weinig buitenlandse auto's gezien. Het is mooi weer en weekend dan trekt men er massaal op uit, ook vanmiddag langs het Levicomeer wat een drukte maar ook weer Italianen nauwelijks toeristen.

 

 

 

 

 


Lago di Levico

Eerst zijn we naar Levico Terme gefietst , alles is hier dicht natuurlijk. Daarna weer naar het meer, bij het Lido een broodje gegeten en gevraagd of we langs het meer konden fietsen, ja hoor! Op onze kaart staat een wandelpad, en we zien bij het begin ook dat het niet voor fietsers is. Maar we zien de Italianen massaal de verkeersregels overtreden dus we doen ook maar eens op zijn Italiaans. Vooral dit soort borden dat je de fiets aan de hand moet nemen stonden vaak langs het Gardameer in de plaatsjes maar bijna iedereen fiets "gewoon". Verboden in te rijden, iedereen fietst de straat in. Bij ons staat er dan vaak fietsers uitgezonderd onder. Doorgetrokken streep iedereen haalt "gewoon" in. Het voetpad rond het meer is ruim 7 km, anderhalf uur lopen. Als we aan het eind van het meer zijn raken we het spoor bijster. Ergens staat een hek met prive terrein, daarna zien we echt een smal voetpad naar beneden, dat gaat hem dus ook niet worden. Dan steil de berg op en via de gewone weg in glijvlucht weer naar Levico Terme. Wij houden het voor gezien zo en gaan morgen(maandag) naar huis.

Camping Lago di Levico direct aan het meer.

We gaan eerst proberen bij een Ford dealer de camper te laten uitlezen omdat er een relais stuk is en we dus geen groot licht en ventilatie hebben. Prettig toch als alles het doet. We zijn bij 3 Ford garages langs geweest, de eerste 15 km van Levico Terme ging meteen kijken Marinus had er al op gewezen:geen zekering die stuk is, toch kijken. Hij moet uitgelezen worden. Toen kwam de aap uit de mouw, computer stuk. De volgende in Trento, mega groot bedrijf met 4 dealerschappen, lange tijd bij receptie wachten voordat we aan de beurt waren. De man ging mee naar buiten toen, tja het is al over 11 uur en straks is het siësta en ik weet niet of we vanmiddag tijd hebben het is druk. Toen de 3e in Bolzano waar we om 10 over 12 voor de deur stonden, gesloten siësta van 12.00 tot 14.00. Marinus was er klaar mee, we gaan naar huis en laten het daar repareren.

We hebben natuurlijk veel oponthoud gehad door dit gedoe en komen die dag niet verder dan Manching, vlak bij Ingolstad N 48.71049 E 11.49530 een CP (carpoolplek) vlak bij de autobaan. De volgende dag zijn we net voor dat het donker wordt thuis. Inmiddels is de camper weer gerepareerd, ook hier in Nederland van voren aan beginnen te kijken, elektrisch schema erbij en tot slot na lang zoeken: een relais!!! Ja dat had ik al gezegd zei Marinus.

Het was weer een mooie reis, leuk om diverse plekken van vroeger terug te zien en ook heel veel nieuwe dingen gezien. We hebben 12 meren bezocht en 3472 km gereden. Af en toe was het behoorlijk druk, vooral het Gardameer. Als het in de plaatsjes druk is, is niet zo´n punt als je dan op je eigen plekje op de camping maar een beetje rust en ruimte om je heen hebt. We merken dan dat we toch echte vrije camperaars zijn.