Lago di Ledro

2014

Lago di Ledro

Van het Lago d'Idro naar het Lago di Ledro is maar 40 km dus een uurtje rijden. Een mooie route via een stevige klim , daarna door een kloof en je daalt weer af naar Pieve di Ledro. Hier even wat rond gelopen om te kijken of we nog een aardige P zouden zien om te overnachten. En het is vandaag zondag en mooi weer, dus best wel druk. De parkeerplaatsen zijn over het algemeen betaald(1,50 p uur)of je mag met parkeerschijf 2 of 3 uur staan. Toen langs het meer naar de oostkant gereden daar zagen we een mooi gelegen camping aan het water, Camping Al Sole N 45.87797 E 10.76540. We staan weer mooi aan het water met voor ons het wandel en fietspad. Op alle campings betaal je voor de plaatsen aan het water altijd meer.

 

 

 

 

 

Lago di Ledro staat er om bekend dat het achter in de middag  vaak begint te waaien of dat het gaat regenen. Wij zagen wel wat donkere wolken maar hebben het toch droog gehouden en niks geen wind. Lekker buiten kunnen zitten met prachtig uitzicht. Vandaag  weer een prachtige dag dus met de fiets een rondje meer. Het meer is maar klein maar het is een leuk rondje met mooi wisselend uitzicht. Overal staan bankjes, diverse strandjes en vlonders, speeltuintjes voor de kleintjes, een heel toegankelijk meer. Alles ziet er keurig verzorgd uit, veel wandelaars en fietsers rond het meer, mogelijkheid tot fietsen en bootjes huren, ronduit een mooi recreatie gebied. Aan de zuidkant van het meer is een P waar je goed kunt overnachten, deze kant van het meer is rustiger met verkeer dan de noordkant.

Het Ledro meer, mooi om te fietsen en wandelen langs het meer.

De plaatsjes zijn er klein maar je moet even de moeite nemen om er in rond te lopen. Mezzolago, de naam zegt het al halverwege het meer, is een klein plaatsje . Als je een keer knippert met je ogen ben je er voorbij met de auto. Maar wij zijn even een straatje ingelopen. Hier is een klein straatje met kleine murales/muurschilderingen en de deurtjes van de meterkastjes zijn ook allemaal beschilderd. Rond de huizen hebben ze mooie oude voorwerpen van vroeger neergezet en opgehangen. Bakken met geraniums, men heeft er gewoon wat leuks van gemaakt dat de moeite van het bekijken waard is.

Dan is er Molina di Ledro waar het museum van de Palafitte is, kleine paalhuisjes. Ofwel de palen van Ledro, een referentie punt voor de geleerden voor de Bronstijd(1800-1300 v.Chr). Het staat sinds kort op de Unesco erfgoed lijst. De palen kwamen ineens te voorschijn toen in 1929 het niveau van het meer verlaagd werd ivm de bouw van de waterkracht centrale bij Riva del Garda. Er zijn toen ook heel veel voorwerpen uit de bronstijd gevonden. We zijn niet in het museum geweest, de huisjes zie je vanaf de weg liggen. Het is een mooi rustig vakantie gebied, morgen gaan we naar het Garda meer. Wat we gehoord hebben, is het daar nog druk, we zullen het zien.