S.Antioco

2014

In Iglesias hebben we zowaar de wasserette gevonden N 39.30860 E 8.52953. Gelukkig konden we vlak bij in de buurt parkeren en na 2 uur was alles weer gewassen en droog. Miele wasmachines 7 + 13 kg €5 + € 8 , Droger € 4 Alles was zelfbediening, bankbiljet invoeren of munten, nr intoetsen, programma kiezen en draaien maar. Toch natuurlijk even bij een mevrouw, die er ook een was deed,geïnformeerd hoe en wat. Ik zei dat ik voor het eerst van mijn leven in een wasserette was. Voor haar was het de 2e keer! Boodschappen bij een supermarkt in de buurt gedaan en Marinus dacht er even naar de kapper te gaan, hij loopt al een tijdje te kijken of "het" hem aanstaat. Maar de man hielp alleen maar op afspraak. Als we Iglesias uitrijden zie je hier ook weer over de resten van de mijnbouw.

 

 

 

 

 

Via Portoscuso zijn we naar het schiereiland S.Antioco gereden. Meteen naar het zuiden naar de punt van het eiland Capo Sperone gereden hier vlak bij is een officiële CP. Maar wij zien vlakbij een prachtig plekje bij het strand. We staan er heerlijk uit de wind en met een geweldig uitzicht(strand Coaqquaddus N 38.98198 E 8.44252). Hier hoeven we niet lang over na te denken we blijven een dagje, een lees en luierdagje dus. Zaterdagmorgen eerst naar de supermarkt en weer flink wat boodschappen in S.Antioco gedaan. In het oude centrum zijn we naar het hypogeum geweest, ooit oude Punische graftombes van 2500 jaar geleden. Later zijn de tombes door de armen van S.Antioco geclaimd als woning. Binnen is het altijd 18 graden, zomers dus koel en 's winters warm. Ooit leefden hier wel 1000 mensen in dit soort grotwoningen. Volgens de man die ons het allemaal liet zien wordt het hier meestal niet kouder dan 13 graden. De woningen zijn nog tot ongeveer 30 jaar geleden bewoond door de armen. Buiten stonden de huisnummers er nog op. We lopen daarna door het centrum en zowaar een kapper die niets te doen had en die Marinus wel aanstond. Toen naar de haven voor water en toilet legen er zou een servicepunt zijn en men kon er zelfs stroom krijgen. Nou niet dus, ik had al op internet het een en ander gelezen. Ook dat het schiereiland niet campervriendelijk is. Toch even bij iemand in de haven gevraagd, die deed een slagboom open en konden we wel even op het terrein van de haven water tanken. Storten kon bij het benzinestation vlak bij maar dat was nu gesloten, siësta!

Strand Coaqquaddus vlak bij Capo Sperone.

Vanwege de verjaardag van Marinus wilden we in Calasetta gaan eten. Ik heb het al vaker gezegd tussen de middag kun je een kogel afschieten in de dorpen, maar nog wel een restaurant in Calasetta gevonden waar we konden eten. We vinden het eten over het algemeen duur. Tot nog toe zijn we weinig uit eten geweest, in de supermarkten verkopen ze de heerlijkste pasta's en gevulde gnocchi's en sauzen. Daarna hebben we weer flink wat rond gereden om een mooie plek te vinden, waar we het gister en eergisteren dus zo getroffen hadden vonden we nu niks naar ons zin. We zijn het schiereiland afgereden en overnachten nu in Villarios  in het centrum van het dorp N 39.05237 E 8.59563.