Cala Gonone

2014

Nuoro

We rijden het binnenland weer in naar Nuoro, niet voor de (grote) stad maar voor de berg M.Ortobene ten oosten van de stad, hier kunnen we misschien een overnachtingsplakje vinden. We rijden bij de stad verkeerd en komen aan de westkant van de stad uit. Na een tijd zoeken vinden we helemaal aan de buitenkant van een "nette" wijk een overnachtingsplek, het is even niet anders N 40.32185 E 9.29300. De volgende dag langs de noordkant van de stad naar het oosten van Nuoro , hier heb je de Monte Ortobene, een berg waar je een mooi uitzicht hebt over Nuoro en de omgeving. Een mooie koffie stop dachten we. Het was bewolkt maar je weet hier nooit welke kant het uit gaat. Zo denk je het wordt helemaal bewolkt en heb je weer een blauwe lucht of precies anders om. Helaas toen we boven kwamen geen uitzicht, we hebben wel nog in het zonnetje koffie kunnen drinken.

Cala Gonone

Daarna weer via Dorgali stukje terug naar de kust naar Cala Gonone een geïsoleerd stukje(toeristische)kust. Je komt er via een tunnel door de bergen die er 915 m hoog zijn. Je kunt er maar op één manier komen.In Cala Gonone kun je met bootjes naar mooie stranden en grotten, waar je naar toe gebracht wordt, lopend is bijna niet te doen. We telden bij de haven 12 hokjes waar je dit soort uitstapjes kunt boeken. De plaats ligt mooi en heeft een leuke boulevard langs de kust met een smal strand met natuurlijk de nodige restaurants. We hadden al een bui gehad en het was zwaar bewolkt, we willen het hier niet afwachten voor de volgende dag. We gaan richting Orosei maar eerst naar Galtelli voor de CP. Als we het dorp uitrijden gaan we niet op de manier zoals we gekomen zijn, het is nl allemaal eenrichtingverkeer. Ik zie nog een bord verboden voor campers staan maar dat stond aan het begin van het dorp ook. En wij stonden natuurlijk gewoon bij de haven. Maar de weg gaat over in van die betonplaten. Marinus vaart vaak blind op Truus van de TomTom. Ik zeg nog: er is maar één weg we moeten dezelfde terug. Ja maar zo kan het ook want Truus geeft dat aan ! We stijgen snel de berg op en denken dan ergens op de "gewone" weg te komen, niet dus. Op een gegeven moment kunnen we niet meer keren of terug. We komen nog 2 auto's tegen die naar beneden komen en we vragen gaat dit? Ja volgens de man. We krijgen ineens het vermoeden dat we op de oude oorspronkelijke weg zitten die over de berg gaat en niks geen tunnel. We hopen maar op geen andere tegenliggers de weg wordt alleen maar smaller, kromme tenen hoor. Keren is geen optie meer, 1 keer moet Marinus zelfs 2 keer steken om de bocht door te komen. We rijden compleet in de wolken, als het helder geweest was zou het prachtig zijn met het mooie uitzicht. Wat een rit ik was blij dat we weer op de normale weg zaten. Marinus vond het allemaal wel meevallen, ja, ja , geeft als commentaar: ben je toch in de wolken geweest vandaag!

De haven van Cala Gonone, eigenlijk mogen we niet zo ver met de camper!

Galtelli

Het plaatsje Galtelli heeft nog een aardig centro storico dat vlak bij de CP bij de begraafplaats ligt N 40.38670 E 9.62009. Gratis plek met water en voor de kraan is een put die je wel met een nijptang moet openen! Voor het eten maken we een wandeling door het oude centrum, een wirwar van kleine straatjes met pleintjes. Morgen maar weer naar de kust, ik heb op internet gezien dat er beter weer komt. Koud is het helemaal niet, maar vandaag hebben we dus af en toe een bui gehad met heel veel bewolking.

Het centro storico van Galtelli ligt vlak bij de CP.