Arbatax

2014

Torre de Bari

Maandagmorgen met wat regen van de camping vertrokken. We zijn die dag niet verder dan Bari Sardo gereden. Ik had gelezen dat Bari Sardo ook murales heeft, maar deze vinden we toch niet zo mooi als degene die we in Tinnura gezien hebben. Na een wandeling door het dorp gaan we naar Torre di Bari en blijven daar bij het strand op een kleine P(met waterkraan) staan om te overnachten, N 39.83170 E 9.68068. We hebben in de omgeving wat rond gereden maar vonden dit de mooiste/beste plek. Jammer dat het weer niet zo mooi is anders was het best een plek om een dagje te blijven staan, we hebben mooi uitzicht op de toren en het strand. 's Avonds gaan we in het hotel/restaurant aan de overkant eten. Na 2 dagen helemaal geen zon gezien te hebben is het vandaag iets beter.

 

 

 

 

 Arbatax

Na de boodschappen gedaan te hebben in Tortoli rijden we naar de haven van Arbatax. Hier heb je bij de haven rode gekleurde rotsen. Daarna rijden we naar de CP in Santa Maria Navarrese, aan het strand van Tancau N 39.98287 E 9.68606. Het is nu wel zonnig maar nog niet echt mooi helder weer en we willen de komende bergrit (Sarda Oriëntaal) dus nog even uitstellen.

Komen we bij de CP aan: gesloten maar er staan op het voorterrein wel 2 campers? In het ACSI boek staat dat de CP het hele jaar open is! De beheerder(?) vertelt dat hij bezig is met de papieren klaarmaken(?) allemaal burocratie zegt hij! Maar we kunnen er wel staan net als de anderen, we hebben stroom en er is een warme douche(tot 's avonds 9 uur), het kost nu ook maar €10 maar krijgen dan geen bonnetje! De "normale prijs" volgens het boek is €20. We doen het maar, we hebben zeezicht, wat wil je nog meer. Hij haalt het bord "gesloten" weg en we kunnen het terrein op rijden. We maken een wandeling langs het strand naar de toren van Santa Maria Navarrese. Inmiddels is de zon weg, maar goed dat we toch niet door gereden zijn. Het nationaalpark met de Gennargentu is de hoogste berg van Sardinië, 1834 m. Wij willen niet de route door het park nemen maar langs de oostkant.

De rode rotsen bij de haven van Arbatax, waar van dit de mooiste is.

Marinus denkt ik ga eens even een lekker warme douche nemen, komt er geen water uit de douche, alles afgesloten, siësta!. De beheerder is verdwenen, als hij weer terug komt gaat Marinus douchen. Komt mopperend terug koud water. Ik ga maar eens informeren, ja foutje(van de beheerder) nu is er wel warm water. En ik heb een lekkere warme douche. Marinus gaat nog een keer hij wil zijn haar even wassen. Er komt nog een camper bij maar er vertrekken ook, het lijkt wel als er mensen komen dat ze zich schuil houden. Misschien is de vergunning niet in orde? Er staat toch een bordje gesloten en ja "die mensen" gaan er zelf staan daar kan hij natuurlijk niets aan doen. Ik laat hem het ACSI boek zien waar staat dat hij het hele jaar open is, nee dat klopt niet, hij gaat met Pasen altijd open tot eind september. Maar het is al lang Pasen geweest, we laten het er maar bij dan loop je toch tegen de taalbarrière aan. Inmiddels is het weer opgeklaard, hopelijk hebben we morgen ook een heldere dag.