Costa Rei

2014

Capo Carbonara

Nadat we in Villasimius boodschappen gedaan hadden, zijn we even door het dorp gelopen. Dat wil zeggen, een lange straat met een plein waar al toeristen op de terrasjes zaten. Villasimius is een grote plaats met heel veel vakantiehuizen, het is de grootste badplaats van Sardinie. We hadden het snel gezien en zijn toen naar Capo Carbonara gereden de zuidoost punt van het eiland. Vlak voor het punt dat de weg op houdt links een slechte weg op naar beneden N 39.10590 E 9.51813. Hier in de baai was ooit een granietgroeve waar het graniet voor de straten in Cagliari vandaan kwam. We zien hier weer de terra kleurige bolstruiken. Toch staan hier niet zoveel bloemen meer in bloei, wel zie je overal de bougainvillea bloeien. De oleanders beginnen nu net een beetje uit te komen.

Het centrum van Villasimius.

Costa Rei

Zaterdag is het plan naar de camping bij Capo Ferrato te gaan aan de Costa Rei. Onderweg zien we een bordje met een doodlopende weg naar zee, misschien even een mooi koffieplekje? We komen bij een prachtig strand met een terrein waar al 5 Italiaanse camperaars staan, Cala Marina Castiadas N 39.20086 E 9.56269. Het is weekend dus die zijn gister avond al gekomen. We hoeven er niet over na te denken en sluiten aan in de rij, het is stralend mooi weer. De hele dag is het een komen en gaan van mensen die naar het strand gaan. Men blijft meestal niet lang, ook veel toeristen met een huurauto die foto's maken en/of even blijven. 's Middags doen we mee met de camperaars en houden siësta en komen na 3 uur pas weer naar buiten. Er is de hele dag wat te zien. We hebben een gesprek met onze buren, bij het begin van het terrein is een slagboom. Hij zegt dat ze straks in het seizoen die boom dicht doen. 's Avonds gaan de mannen vissen, de kinderen spelen buiten, het is een gezellige boel.

 

 

 

 

 

De volgende morgen zijn we zo bij Tiliguerta camping Village(ACSI) N 39.29184 E 9.599933. Het was een goede keus gisteren op het strand bij Cala Marina te blijven want vandaag is het zwaar bewolkt. Als de was in de machine zit( €7 inclusief waspoeder),lopen we een stuk langs het strand. De kust hier is wat eentoniger met rechte stranden, en ook weer de vakantiedorpen waar het nu vrij stil is. Toen we aan de westkust waren hadden we steeds westenwind, nu aan de oostkust hebben we steeds oostenwind. Wat een sombere dag vandaag, gelukkig wel droog, het begint 's avonds pas een beetje te regenen.