Passignano

2015

Passignano

Maandag morgen van de camping vertrokken naar camping Kursaal(ACSI) in Passignano, slechts een klein stukje rijden N 43.18249º E 12.15136º. Voordeel als je in de loop van de ochtend komt dat je vaak wat te kiezen hebt qua plek omdat er dan diverse mensen vertrekken en er nog niet veel aankomen. We staan weer op een heel mooi plekje vooraan bij het water. De camping staat praktisch helemaal vol en wel met 80% Nederlanders.

 

 

 

 

 

Dit gebied ligt erg gunstig voor bezoek aan Toscane en Umbrië, al de belangrijke steden liggen hier niet ver vandaan. Je ziet dus als je op de wegen rijdt steeds Nederlanders. Wij zijn lopend naar Passignano gegaan, het is de meest toeristische plaats langs het meer met diverse campings maar het plaatsje is lang zo mooi niet als Castiglione. Van oorsprong ook hier weer een versterkt dorp op de heuvel met oude toegangspoort en wat oude straatjes.

Passignano, hier kun je met de boot naar het eiland Isola Maggiore.
Passignano.
Keramiekwinkel in Passignano, hier komen veel toeristen.
Waterput in het oude gedeelte boven bij het kasteel.
bwd  Set 1/2  fwd
 

Toen we terug kwamen de was maar even in de machine en daarna in de droger. We hebben vanmorgen ook wel weer wat regen gehad dus erg prettig dat hier een grote droger stond. Dinsdag weer een mooie dag, op de fiets naar het dorp voor wat boodschappen en het kasteel bezocht, boven in de toren geweest : Entree € 2,50/1,50 Tussen de middag 13.00-15.30 gesloten! 

 

 

 

 

 

In het meer liggen 3 eilandjes, Isola Maggiore(hier vlak bij) is alleen bewoond. Franciscus van Assisi vastte hier in 1211 en het eiland is verder bekend om het kantwerk.De markiezin Guglielmi(van het Castello/Villa Isabella )stichtte er een kantatelier in Ierse stijl en die techniek wordt nog steeds toegepast. Vandaag onze laatste dag hier en ’s morgens met de boot naar Isola Maggiore geweest € 7.

De enigste (hoofd)straat op Isola Maggiore.

We waren al redelijk vroeg om de drukte een beetje voor te zijn. We hebben er totaal 5 kwartier rondgelopen 2 kerken bekeken, 1 was er dicht, dan heb je het wel gezien. Het castello/convento was gesloten, er stonden borden bij de ingang waarop diverse foto’s lieten zien hoe het was.Het wordt sinds 2005 gerestaureerd maar ik denk dat het geld op was want alles was dicht. Je komt zelfs niet in de buurt van het kasteel, je ziet het grote complex slechts vanaf de boot.Toen zagen we wel dat het in de steigers stond. Morgen naar we naar Perugia, camping of CP we zien wel.