Bovbjerg

2017

Na het Vikingcenter rijden we via de kust weer verder naar het noorden. Esbjerg een mooie plek om even een broodje te eten bij de 4 grote witte mannen. Beelden van wel 8 meter hoog en daar pas sinds 1995 geplaatst voor het komende millenium. Dan komt weer een gebied van veel vakantiedorpen en huizen en campings op de smalle landstrook langs het Ringkøbing fjord. Het strand achter de duinen is prachtig, leeg niet volgebouwd met strandtenten.

 

 

 

 

 

Ringkøbing

Wij gaan naar de ACSI camping Ringkøbing Camping N56.08833º E8.31660º,4 km van de stad, hier is het erg rustig met grote plekken. Maandagmorgen op de fiets naar de stad, niet echt een spectaculaire plaats, weinig aan te zien. Verder even een relaxdag ,morgen maar weer verder. We volgen dan weer de kustweg, ook hier weer links de duinen, die hoger zijn dan bij ons. En met dat verschil dat je hier doorheen mag lopen, er zijn ook overal opgangen. Aan de andere kant van de weg weilanden met vee en akkerland.

 

 

 

 

 

 

Bovbjerg

Na weer 2 fjorden gepasseerd te zijn kom je bij de vuurtoren van Bovbjerg. Hier is de kust hoog(43 meter) en steil en heeft men in zee strekdammen gemaakt. Je kunt via een lange trap het strand op, wij lopen alleen boven langs, waar je een mooi uitzicht hebt. Een mooie lunchplek, het is er best wel druk er staan vrij veel auto's maar de mensen verspreiden zich en die zie je nauwelijks. Het zijn stipjes op het strand.

Bovbjerg.

Lemvig

Je kunt verder langs de kust rijden en een klein stukje met een veer over om de kust verder te volgen.  Wij gaan het binnenland in en staan bij Lemvig bij de haven. Prima plek met uitzicht op de stad N56.55387º E8.30827º. We maken een wandeling door het stadje en vinden het voor vandaag weer genoeg.

Nieuw

19/01/2024, 14:46
de-eifel 2023 Eind december hebben we een kleine trip van 2 weken gemaakt, via Brabant, Limburg naar de Eifel. 21 -12 zijn we vertrokken en 3-1 waren we...