Kavala

 

2008 

Vanuit Kalambaka gaan we weer een stukje naar het noorden om de noordelijke snelweg te nemen. We willen n.l. naar het oosten richting Kavala om daar de boot naar Thassos te nemen. De autobaan is ook iets bijzonders in Griekenland, nergens een plekje om even te stoppen om iets te eten of drinken. Als er al een parkeerplaats(je) is staat het mudvol, overvolle prullenbakken. Ik heb de ratten er zien lopen en een stank van jewelste want er zijn nergens toiletten. Voor tanken moet je ook van de snelweg af, dus wil je even iets eten of drinken moet je het daar waarnemen. Wij zaten in de camper, het was buiten op de parkeerplaats niet te doen van de stank en de troep.

 

 

 

 

 

We zijn die dag tot Nea Peramos gereden en daar aan het eind van het strand bij een burcht(ruïne) overnachten. Vlak voor Kavala , bij Palio is een mooie stukje kust. We hebben hier de kustweg genomen en niet meer de autobaan. In Kavala parkeren we op de grote parkeerplaats bij de haven onder aan de burcht. We lopen eerst even de stad in naar het grote aquaduct dat dwars door de stad loopt en 50 m hoog is. Dit is gebouwd door de Turken in de 16e eeuw. Kavala heeft nog een oude Turkse wijk die onder aan de burcht ligt. We lopen naar boven voor het uitzicht. Het geboortehuis van Mehmet Ali, de pasja van Egypte, slaan we over wij waren hier al eens in, tijdens onze vakantie op het eiland Thassos. De wijk heeft een aantal mooie Turkse huizen, boven op de burcht heb je een prachtig uitzicht.

Het aquaduct midden in de stad Kavala.

Achter in de middag rijden we naar Keramoti waar de boten naar Thassos vertrekken, dit kan ook vanuit de haven van Kavala maar de ander route is korter. We denken die avond ergens te kunnen overnachten rond Keramoti, hier is vrij veel strand en op het internet lees je dat er heel veel mensen hier overnachten. Wij werden echter gek van de muggen, konden ook niet buiten eten, dus a la minute beslissen we de laatste boot te nemen naar Thassos. De overtocht duurt een half uur en zo waren we om half 11 op het eiland.