Zell am See

2016

Zell am See

Het was maar een klein stukje rijden naar Zell am See maar het was erg druk. Nadat we geïnstalleerd waren op Camping Woferlgut hebben we eerst een rondje door Bruck gelopen. Een sfeerloos dorp, even bij de trein gekeken en van de frequenties om naar Zell am See te gaan werden we ook niet vrolijk.

 

 

 

 

 

Zondagmorgen dus lopend naar Zell am See en daar wat rond gekeken oa bij het eisstock schiessen. Ergens wat gegeten en met de trein weer terug(€2,40). Maandag was een mooie dag om te skiën, punt is dat de skibus maar een paar keer langs de camping komt. De 1ste om 8.10, nou dat gaat hem niet worden natuurlijk, maar de laatste gaat om 10.10. Vooruit die dan maar, als we bij de liften komen staat er een lange rij voor de gondel. Passen hadden we al op de camping gekocht, dat was wel weer gemakkelijk. De 2e gondel verder omhoog ook een lange rij, wat een drukte vreselijk.

Zell am See.

Tussen de middag komen we via een bospad ineens bij een leuke kleine hut. Het is nog redelijk vroeg maar we besluiten toch maar er wat te eten. We hebben geen zin in die grote eettenten, dit is een leuke kleine berghut met zeer autentieke inrichting. Ja en als je dan weer terug naar de camping wilt moet je wachten op de 1ste bus die pas om kwart voor 4 gaat. Wat een slechte service zo hebben we het nog niet meegemaakt. We waren verwend in Lofer met elk half uur een bus die notabene voor het skidepot op de camping stopte en je precies onderaan de piste afzette. Hier moet je van de parkeerplaats nog een stuk lopen, trappen op klauteren voor je bij de gondel bent.

Het skigebied van Zell am See.

Vanmorgen was het mooi weer dus gaan we weer lopend naar Zell am See(5 kwartier). Je loopt een stuk door het Naturschutzgebiet WiesenKönigreich, beetje saai recht toe recht aan stuk. Daarna stuk door Schüttdorf en daarna loop je langs het meer. We maken weer een rondje door het dorp, zitten even op een bankje aan het water lekker in het zonnetje en nemen terug weer de trein. Nee, Zell am See is niet onze plek, druk skigebied, alles is duurder, skipas, camping, tot een kopje koffie aan toe en minder service, zeker wat vervoer betreft, zowel bus als trein. We vertrekken morgen weer, het is “maar” 144 km naar San Lorenzo, we gaan dus naar Italië.