St.Martin

2016

St.Martin bei Lofer.

Zondag door gereden tot na Neurenberg en overnacht op de CP(met stroomaansluiting €1 voor 8 uur) van Berching N 49.10993º E 11.43848º. Een CP die we niet kenden, je moet er " een stukje" voor van de autobaan maar wel in de goede richting rijdend. Je rijdt door verschillende kleine dorpjes, Truus raakte helemaal de weg kwijt , ging aan het herberekenen , riep allerlei dingen waaronder: keer om! Onzin natuurlijk we reden er zo op aan.

Maandag even voor Kufstein van de snelweg af om binnendoor te rijden via Walchsee naar Erpendorf. Maar die weg was afgesloten vanwege overstroming en/of lawine gevaar. Het heeft nl de hele nacht geregend en ook de dag ervoor hoorden we later op de camping. Ja zo iets kan gebeuren in de winter. Je bent dan halverwege de route van 2 mogelijkheden: of je gaat terug naar het drukke Kufstein en dan via Ellmau, of je rijdt verder door naar Inzell via de mooie Deutsche Alpenstrasse. Dat laatste maar gedaan dat was voor ons een nieuwe route, goede keus, mooie rustige route.

 

 

 

 

 

Zo kwamen we om 1 uur, uurtje later dus door het omrijden, aan op Camping Grubhof in St.Martin bei Lofer. Mooie camping, met gasaansluiting en mooie sanitair gebouwen. ' s Middags eerst een wandeling naar St.Martin gemaakt, we zitten hier in het Saalach dal een gebied waar je geen massa toerisme vindt. Men leefde hier vroeger vooral van de veeteelt en bosbouw. Dat kun je in het boerendorp nog goed zien. Grote schuren met zelfs nog grote open gevulde mestbakken midden in het dorp.

 

 

 

 

 

Vanmorgen met de skibus, die over de camping rijdt, maar Lofer. We maken eerst een wandeling door Lofer, dat een mooi klein oud centrum heeft. Daarna gaan we met de lift naar het middenstation, kijken er wat rond, je hebt een mooi uitzicht naar het dorp. Het is vandaag lekker rustig weer met af en toe een beetje zon. Nadat we in de hut wat gegeten hebben, gaan we naar gewoon via de weg naar beneden lopen. Vanaf het dorp lopen we langs de rivier de Saalach, terug naar de camping. Niet geskied maar toch een behoorlijk sportief dagje!