St.Lorenzen

2016

St.Lorenzen

Woensdagmorgen lag er weer een dik pak sneeuw, even getwijfeld van vertrekken we dan wel. Maar op internet gekeken of er stremmingen waren en die waren er niet, dus toch maar richting Italië. Via de Felbertauern tunnel(€ 11) zijn we langs de Hohe Tauern naar Lienz gereden. Een prachtige rustige route met allemaal besneeuwde bomen. Van Lienz is het maar een klein stukje naar de grens en bij Innichen rijd je Italië, het Pustertal binnen.

 

 

 

 

 

We gaan naar Camping Wildberg bij San Lorenzo(St.Lorenzen) We vinden het hier heel prettig, leuke camping, goede gratis vervoersvoorziening, je krijgt van de camping een OVkaart die een week geldig is en voor al het openbaar vervoer in Süd Tirol geldt. Je zit  vlak bij een mooi stadje(Bruneck) en met de trein ga je naar het skigebied van de Kronplatz . Het is maar 3 minuten lopen naar het perron en de trein gaat elk half uur.Vandaag, donderdag een stralende dag, boodschappen in het dorp gedaan(zeer grote supermarkt) en na de koffie met de trein naar Bruneck(Brunico). Eerst even bij mijn WIND “vrienden” langs om mijn simkaartje weer te activeren. Maar WIND was met de noorderzon vertrokken, alles dicht. Toen maar in een tabakswinkel € 10 betaald, volgens onze laatste informatie moet het nu t/m week 8 functioneren. Hier kunnen ze dat niet nakijken maar het werkt in ieder geval. Daarna door de oude binnenstad van Bruneck gewandeld, mooi met al de oude authentieke details aan de gebouwen.

 

 

 

 

 

Tussen de middag buiten in het zonnetje een broodje gegeten en wat zitten lezen. We staan op het bovenste gedeelte van de camping, wel iets verder van de faciliteiten maar wel met de meeste zon. En met een prachtig uitzicht, echt genieten weer.Als de zon weg is lopen we een rondje over de camping langs de dieren. Er zijn 2 paarden, 3 ezels, 2 mini ponnys’, 2 lama’s, wat bokjes en heel veel sierkippen in allerlei soorten en parelhoenders(volgens Marinus). De kippen lopen allemaal los over de camping, echte scharrelkippen, o ja en een poes heb ik ook nog rond zien lopen.