Kitzbühel 2016

2016

Kitzbühel

We zijn weer door het Pusterdal dezelfde weg terug gegaan over Lienz en door de Felbertauern tunnel(€11) naar Kitzbühel. Een mooie rustige route jammer door de bewolking weer geen uitzicht op de Hohe Tauern maar wel weer mooie besneeuwde bomen.

 

 

 

 

 

We staan weer op camping Schwarzee waar we vorig jaar ook waren. Helaas was er geen plekje met een vaste gasaansluiting, we staan op “het pleintje”. Het is maar voor 3 dagen en we redden ons wel met het elektra kacheltje en ons eigen gas. We hebben toch voor deze camping gekozen om het prachtige zwembad behorend bij hotel Bruggerhof waar ook de camping bij hoort. Voor de camping gasten is dit dus ook gratis te bezoeken, een prachtig groot zwembad met bubbelbad, sauna, turks stoombad, infrarood kabine en douches met 6 massage stralen, fitness en relaxruimte, het kan niet op. En ook nog een mooi uitzicht op de besneeuwde bergen door de ramen.Dus toen we geïnstalleerd waren en koffie hadden gedronken op naar het zwembad met wat leeswerk.

De hoofdstraat van Kitzbühel.

Woensdag morgen naar Kitzbühel gewandeld langs de Schwarzsee, een wandeling van een klein uurtje. Kitzbühel heeft een gezellig en mooi centrum, wat een verschil met het sfeerloze Zell am See. Het is een luxe plaats, je moet hier niks kopen/aanschaffen want dan betaal je de hoofdprijs. Maar het kijken in de etalages naar al de luxe is ook al leuk. Als je hier € 100 pint komt er een biljet van 100 euro uit, dat moet ook wel met al die hoge prijzen. Maar gewoon in de supermarkt kijkt men er niet van op als je daar dan een paar boodschapjes mee afrekent. ’s Middags weer even relaxen bij een rustig muziekje in het zwembad, om 3 uur heb je het bad bijna voor jezelf. De “drukte” komt natuurlijk om een uur of half 5.

Het skigebied Kitzbühel, boven is het zonnig maar in het dal bewolkt.

Vandaag onze laatste dag hier, het ziet er 's morgens niet echt zonnig uit maar we wagen het er maar op om toch te gaan skiën. De skibus brengt ons in 3 minuten naar de Fleckalmbahn. We gaan door de wolken omhoog en boven is het zonnig, prachtig skiweer, het is helemaal niet koud. Toch een mooie skidag gehad met af en toe wachten voor een lift. Als we in de loop van de middag naar beneden gaan, gaan we toch skiënd door de wolken naar beneden. Het is een lange maar wel gemakkelijke piste, maar het zicht is af en toe bar slecht, Maar het gaat gelukkig allemaal goed. Als we weer op de camping zijn gaan we nog een keer naar het zwembad, bubbelbad en het stoombad, erg lekker zo na het skiën. Morgen vertrekken we in de loop van de ochtend en gaan dan naar Sandra en Michiel in Blomberg.