Zuidkust

 

2009

Concarneau

Onze volgende stop is Concarneau, een stadje met ville close(een oude burcht in het water) net zoals in St. Malo en ook met een piratenverleden. De stadsmuur is echter veel kleiner en je kunt helaas niet meer rond lopen. We stonden aan de andere kant van de haven geparkeerd en konden met een pontje over varen en stonden dan meteen in het oude gedeelte van de binnenstad. Ik had dit op het internet gelezen en dit was een goed tip, het scheelde me een behoorlijk stuk lopen. Je merkt dan wel dat er veel van de informatie op internet snel verouderd/veranderd. Er stond dat er een grote parkeerplaats was waar men overnacht had. Die was er nog wel maar inmiddels weer met de beruchte balk waar een camper niet onder door kan. Er was aan de rechterkant echter een klein gedeelte van een parkeerterrein waar we wel konden staan. We waren dus zo in het oude centrum, de hoofdstraat is een en al toeristenwinkel met heel veel biscuiteriën. Bretagne is echt een koekparadijs en overal zie je verschillende soorten. Ook hebben we nog nooit tijdens deze trip zo veel Nederlanders gezien. Jammer dat het regent anders hadden we wel op dit plekje overnacht, er is zo bij het water en met het pontje altijd wat te zien. Maar we gaan toch maar verder.

Hoofdstraat in de oude ville close van Concarneau.

 

We komen nu in de Morbihan duidelijk een heel andere streek, veel meer bos en plaatsen met grote luxe jachthavens. Je ziet heel veel creperiën in Bretagne, we eten deze middag onze eerst galette, dit is een hartige pannenkoek van boekweitmeel. Hij heeft een donkere kleur en hij wordt gevuld met bv ham, geitenkaas etc. Inmiddels staan we al in Riantec ten oosten van Lorient. Het is hier erg druk en vol. Morgen gaan we naar Carnac.

Nieuw

24/10/2021, 17:48
fiskardo 2021 Assos Van Sami naar Assos is maar een klein stukje, je steekt dan van de oostkust over naar de westkust. Vlak voor Assos ligt het mooiste,...