West Normandië

 

2009

Arromanches

We rijden even voorbij Cabourg, hier is het een en al badplaats aan de kust. We gaan een nachtje op een camping staan om alles weer even goed op te laden en om op het internet even iets te schrijven. 's Middags fietsen we een stukje, er is hier een heus fietspad en rijden naar de riviermonding van de Orne. Het is hier vlak dus dat is allemaal prima te doen. De volgende dag gaan we naar de invasiekust. we gaan eerst naar Arromanches, of wel de Gold beach. Hier landden destijds de Engelsen. Voordat we hier zijn rijden we langs de kust met mooie uitzichten en wat kleine plaatsjes. Bij Arromanches liggen in zee en op het strand nog steeds de landings voortuigen. Je vindt hier ook diverse oorlogsmusea en heel veel Engelse toeristen natuurlijk. Verder langs de kust kom je de diverse begraafplaatsen tegen van Amerikanen, Engelsen, Duitsers, Canadezen en Polen. Wij hebben bij Omaha Beach de Amerikaanse begraafplaats bezocht, groots en indrukwekkend al die graven. Zo ontzetten veel, al die witte kruisen met namen en jaartallen. Er is ook een muur met al de namen op alfabet.

 

 

 

 

 

In Montebourg zoeken we de officiële camperplek dat valt niet mee, maar als je uit het zuiden komt moet je rechts af in de hoofdstraat, een soort smalle steeg in. Het staat er ook wel maar je denkt dat je bij de volgende kruising naar rechts moet, niet dus. De plek heeft een prachtig uitzicht op de stad, is gratis en er is nog water ook. Wat wil je nog meer, bakker op loopafstand. De volgende dag rijden we naar Vaast-le Houquet in de noordoostpunt. Het is hier druk omdat er markt is, de markt is gezellig met plaatselijke producten en muzikanten die op straat spelen. Vlak voor de kust ligt het kleine eilandje Ile de Tatihou, hier kun je naartoe met een boot die de kade op rijdt. Vreemd gezicht zo'n voertuig dat uit het water komt rijden. Bij de oesterkwekerijen zie je dit soort vaar/voertuigen ook. In deze punt van Normandië heb je het riviertje de Saire. In dit dal heerst een zeer mild klimaat, je ziet er dan ook diverse palmbomen. We zijn langs de rivier gereden maar het oostelijke stuk is mooier dan het westelijke stuk, want dan rijd je hoog en is het uitzicht weg.

St.Mere-Eglise met de parachutist die aan de kerktoren bleef hangen.


Van uit Barfleur rijden we langs de kust naar het westen, het is zondag dus zijn we zo door de grote plaats Cherbourg heen. We slaan de punt met Cap de la Hague over en nemen de grote doorgaande weg naar Carteret. Bij het grote parkeerterrein aan de linkerkant(als je Carteret binnen komt) ontdek ik dat er een (gratis)wifi punt is. Ik zag iemand met een laptop in de auto zitten en probeerde het dus even en ja hoor kon zo het internet op.

 

 

 

 

 

 

St.Pair-s.Mer

We stoppen bij St.Pair-s.Mer en gaan daar op de camperplaats(€5) staan vlak bij het centrum en tegenover een supermarkt. We komen tot de ontdekking dat op dit stuk kust dat heel veel plekken die op het internet beschreven worden waar men vrij staat, inmiddels verdwenen zijn. Door bv dat er balken over de weg geplaatst zijn waar je niet meer onder door kunt of dat er verbodsborden voor campers staan. De volgende rijden we een stukje verder en gaan op een parkeerplek bij een mooi strand staan, het is heerlijk weer en het is maandag de drukte is weer voorbij. We willen nu naar Mont St.Michel daar zal het ook wel druk zijn dus genieten we hier nog even van de rust en het mooie weer. 's Avonds na het eten rijden we naar Le Mont St Michel .

 

 

 

 

 

Nieuw

04/12/2021, 18:35
celle 2021 We gaan naar Celle, een stad in de deelstaat Nedersaksen, nu een behoorlijk stukje rijden nl 189 km. Er is een goede CP maar ook weer snel...